Singura modalitate să scăpăm de inflaţie este să investim în piaţa imobiliară sau în aur, consideră Eduard Uzunov, fondatorul Regatta, care subliniază: "Ne aflăm într-o perioadă în care există o lipsă de predictibilitate generată de lesgislaţia instabilă şi de ultimele două evenimente fără precedent din ultimii doi ani - pandemia şi războiul de la graniţă -, iar noi trebuie să ne adaptăm de fiecare dată când trecem prin astfel de situaţii. Acum avem o inflaţie galopantă, fără precedent în istoria antreprenoriatului. Inflaţia înseamnă că valoarea banului scade continuu, iar o rată a inflaţiei de 10% este enorm. Acum, preţurile au crescut foarte mult, ca urmare a creşterii coşului zilnic, a majorării preţurilor materialelor de construcţii, care continuă să crească. Această inflaţie îi determină pe foarte mulţi oameni să-şi plaseze economiile. Singura modalitate de a scăpa de inflaţie este să investim banii în piaţa imobiliară sau în aur. O variantă este şi arta, dar aceasta nu este pentru oricine. Cei care au economii trebuie să fie foatrte atenţi în ce investesc. Eu functionez pe o piaţă ce are un nivel foarte sus, în care cei care au 10-15 milioane de euro - persoane juridice sau fonduri de investiţii - se uită să investească. Banii păstraţi în bancă crează dureri de cap, cu monezile virtuale care ar urma să apară nu se ştie ce va fi, astfel încât cel mai indicat este să investim în imobiliare, pentru că pe această piaţă există o siguranţă a investiţiei. Dacă respectivul imobil şi produce un randament mai mare decât ce oferă banca, atunci suntem cu atât mai câştigaţi. De aceea, orice se întâmplă lângă graniţă, mai ales că suntem un stat NATO, eu nu văd provocarea pe piaţa noastră mobiliară. Nu-mi este frică, timp de 29 de ani nu mi-a fost frică şi sfătuiesc orice antreprenor să scape de frici şi să-şi continue activitatea".
Cererea din piaţă a scăzut în ultima perioadă, iar după 24 februarie, când a izbucnit războiul, s-a blocat, a mai spus Eduard Uzunov, menţionând că, dacă băncile vor credita mai puţin acest sector, atunci cererea va scădea, dar pe piaţa mică şi medie, nu şi pe segmentul de milioane de euro, chiar dacă şi acolo de multe ori se apelează la credite.
S-ar putea să avem cerere foarte mare pe segmentul de birouri şi spaţii industriale, pentru că România este un hub şi companiile care vor reconstrui Ucraina s-ar putea să aibă nevoie de spaţii de brouri şi de spaţii pentru depozitare, estimează specialistul, conchizând: "De aceea trebuie să ne vedem în continuare de treabă ca şi cum nu ar exista probleme în jurul nostru, pentru că mediatizarea războiului este exacerbată, iar noi trebuie să mergem în fiecare zi la birou să asigurăm viitorul tinerei generaţii".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 07:25)
Investesti in imobiliare dar daca vin rusii si la noi ce faci?pleci cu betoanele in spate?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 10:26)
sa investesti acum in constructii e o adevarata prostie.
sunt putin lichide, taxe mari, se scumpesc bani, se reduc creditele ca numar si valoare, economia intra in recesiune, oameni isi pierd serviciurile si deci veniturile, multi nu or sa si mai permita sa plateasca facturile si imprumuturile la banca, iar bancile or sa le ia casele deci scade cererea de case, preturile se duc in nas.
acum e un 2008
sa nu mai vorbim de oferta suplimentara a celor ce au pierdut casele, cei ce au parasit tara si inca le mai tineau, a celor care mor si nu au urmasii prin ro
aurul e o investitie interesanta, buna a fost la inceput de an.
am crestere de 50% pe actiunile la o mina de aur, investitie de zeci de mii de euro
investitii profitabile sa aveti
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 12:28)
Asa gandesc si eu . Sunt nou...in domeniul tranzactionarii . Asa lua ceva aur .. Nu p[rea stiu cum ... Da i un Sfat ? Daca sti...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 11:53)
Dacă respectivul imobil şi produce un randament mai mare decât ce oferă banca, atunci suntem cu atât mai câştigaţi.... PAI AIA ESTE, imobiliarele aduc randamente la inchiriat sub titlurile de stat!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 21:06)
O fi asa? Daca in 6 luni apartamentul tau pierde 1/4 din valoare? Te incalzeste ca iei chirie mai mult decat dobanda la banca???
4. fără titlu
(mesaj trimis de antonim în data de 14.04.2022, 13:58)
Se complică lucrurile în raiul imobiliar. Ce a spus Uzunov e de pus în manualul de educație financiară pentru clasele primare, la capitolul ce să nu faci dacă te-ai trezit cu o pleașcă-n cont.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 15:38)
Acum chiar ca nu este de investit in imobiliare ,cel putin nu la noi in tara...Razboiul e la granita noastra se poate intampla orice...Banii lichizi sunt valorosi, aurul, si eventual terenul agricol...
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2022, 21:03)
Ce poate zice unul care traieste din comisionele vanzarilor de imobiliare???? Sa investeti in imobiliare, normal. As investi in imo in Ucraina, cred ca s-au ieftinit in ultima perioada.
Concluzia ....cu un nebun la usa casei asta ne cere sa mai cumparam un apartament in acelasi bloc.