CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR: "Nu există diferenţă de gen în antreprenoriat"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2019

Dan Paul

Dan Paul

Nu există nicio diferenţă de gen în ceea ce priveşte antreprenoriatul, în ciuda statisticilor care ar arăta contrariul, este de părere Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Domnia sa a declarat: "Se vorbeşte despre antreprenoriat fără gen, din diverse perspective, masculină şi feminină, iar acest lucru este chiar frumos. Cred că această egalitate de gen există, nu este un dezechilibru, în ciuda multor statistici pe care le-am văzut (...). Cred că doamnele pot dezvolta o afacere, în domenii precum moda sau învăţământul etc., acolo unde ar avea mai multe perspective, dar de unde nu sunt excluşi nici bărbaţii".

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a amintit de ideea potrivit căreia grila de salarizare este diferită, în România, între femei şi bărbaţi, ideea pe care domnia sa o contrazice.

Domnia sa a vorbit şi despre oportunitatea de angajare în rândul femeilor, precizând: "Oportunitatea de angajare ar fi în defavoarea doamnelor, spun statisticile, dar cred că doamnele pot să dezvolte, cu succes, o afacere în acele domenii unde ar avea mai multe perspective (modă, învăţământ etc.), dar de unde nu sunt excluşi nici bărbaţii. Din experienţa profesională, pot să vă spun că atunci când actuala Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF - fostul CNVM) a fost condusă de femei, comunicarea brokerilor, a pieţei, cu preşedintele acestei instituţii a fost mult mai bună decât atunci când în fruntea Autorităţii se afla un bărbat. Aşadar, cred că sunt domenii unde doamnele pot avea un start, un avantaj, natural, fără a face diferenţe. În armată, spre exemplu, sunt foarte mulţi bărbaţi, şi este natural să fie aşa, dar de 100 de ani încoace, femeile sunt parte din armatele lumii, în mod oficial. Cred, aşadar, că doamnele pot să uite de aceste diferenţe, să renunţăm la aceste comparaţii. Cred că ar trebui să vă găsiţi acele teme pe care dumneavoastră vreţi să le promovaţi către Guvernul României şi către Parlamentul European, fără ca ele să creeze dezechilibre şi anomalii".

Dan Paul a contrazis, totodată, ideile europarlamentarului Siegfried Mureşan în ceea ce priveşte promovarea femeilor în conducerea companiilor listate.

Domnul Paul a explicat: "Domnul Mureşan spunea că încearcă să promoveze, în companiile listate la bursă, o egalitate între bărbaţi şi femei în conducerea prinicipalelor societăţi. Este o prostie pentru că votul în Adunarea Generală, în societăţile comerciale, este secret pentru administratori. Cum să îmi impună o lege să am un număr egal de bărbaţi şi femei, când votul este secret? Deci, parlamentarii nu au, câteodată, ce face şi inventează teme. Noi de multe ori am avut directori la bursă în companiile listate de femei, dar fără să impunem prin lege acest lucru. Haideţi să ne ocupăm cu lucruri reale".

Nu există nicio diferenţă între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte antreprenoriatul, a reiterat preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb