CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / GABRIELA VOICILĂ, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Îmi doresc ca fiecare antreprenor să poată beneficia de ajutorul statului"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2019

"Îmi doresc ca fiecare antreprenor să poată beneficia de ajutorul statului"

"Din lipsă de comunicare nu reuşim să le oferim antreprenorilor banii alocaţi de stat"

Reprezentanţii statului şi cei ai întreprinzătorilor trebuie să participe la acţiuni prin care antreprenorii să primeacă informaţii noi, care să ajute la dezvoltarea afacerii, este de părere doamna Gabriela Mihaela Voicilă, fost antreprenor, actual secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, care garantează că instituţia pe care o reprezintă este disponibilă în acest sens în proprorţie de 100%.

Domnia sa a declarat: "O parte din dezamăgiri, nemulţumiri, nerealizări, în special în mediul de antreprenoriat, sunt cauzate de lipsa de comunicare. Ştiu de foarte mulţi ani că uneori uşile nu se deschid. (...) Îmi pare rău când constat că din lipsa unei bune comunicări nu reuşim nici măcar să le oferim antreprenorilor banii pe care guvernul îi alocă pentru diversele forme de susţinere a afacerii. Vreau să cred că de acum putem să ne întâlnim pentru că îmi doresc ca fiecare antreprenor să poată beneficia de ajutorul statului".

Oficialul Ministerului a adus în atenţie programul Start-up Nation, o formă de finanţare pe care statul o oferă antreprenorilor. Doamna Voicilă a afirmat: "Acest program şi-a dovedit deja utilitatea, ajută la modul cel mai concret să se lanseze în afaceri antreprenorii care au idei, dar nu şi forţa materială pentru demararea afacerii. Ce poate să facă în acest caz antreprenorul - să se împrumute de la familie, de la prieteni? Este la îndemână, dar riscurile sunt foarte mari pentru toţi. În această situaţie, cred că este o idee foarte bună să se integreze în programul Start-up Nation. Statul sprijină la modul cel mai concret iniţiative în afaceri prin acest program".

Obiectivul principal al acestui program este, potrivit doamnei Voicilă, stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor lor economice şi crearea de locuri de muncă.

"Programul are în atenţie în principal persoanele defavorizate, şomerii şi absolvenţii", a menţionat reprezentatul Ministerului, adăugând că Start-up Nation mai urmăreşte creşterea investiţiilor în tehnologii inovative.

Gabriela Voicilă a precizat că bugetul programului se aprobă prin lege, schema de finanţare este simplă şi eficientă, iar alocaţia financiară nerambursabilă maximă este de 200.000 de lei per beneficiar.

Domnia sa a mai spus că, potrivit datelor pentru anul 2017, în programul Start-up Nation s-au primit 19.297 de solicitări în perioada de înscriere şi au fost admise după verificare 8.531 de dosare. Depunerea documentaţiilor de decont a fost făcută de 7.296 de solicitanţi, a adăugat doamna Voicilă, precizând că 46% dintre societăţile beneficiare au avut ca reprezentat legal femei.

Conform doamnei Voicilă, Minis­terul a mai derulat programe de sus­ţinere a antreprenorilor, şi anume: programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, cu un buget de 49,949 milioane de lei alocat în 2018; programe de microindustrializare; programul naţional pentru sus­ţinerea meşteşugului şi artizanatului.

Domnia sa a amintit că, în scurt timp, după ce va fi aprobat bugetul de stat, Ministerul aşteaptă ca antreprenorii să se înscrie în altă schemă de sus­ţinere - programul de internaţionalizare, prin care antreprenorii vor fi ajutaţi să îşi vândă produsele pe pieţele externe.

Gabriela Mihaela Voicilă, despre "antreprenoriatul fără gen": "Pe piaţă nu cotează cine este cel a cărui firmă face produse sau prestează servicii. Nici clienţii, nici autorităţile, nici competitorii nu sunt interesaţi să ştie dacă afacerea aparţine unei doamne sau unui domn. Femeile nu cer un regim special nici statului, nici colegilor de breaslă, nici clientului. Nu cer, dar totuşi ce primesc? La această întrebare, Mininsterul Mediului de Afaceri are deja temele făcute: garantez că prima noastră grijă este nu punem obstacole în jurul nostru, să nu punem obstacole mediului antreprenorial".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ar fi sa nu le mai puneti piedici!

    Văd ca participați intens la îndeplinirea agendei Masonice .Ce legătura are activitatea unui om(bărbat sau femeie ) in viața economică cu genul omului?Eunucul de la musulmani cum îl considerați?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb