CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / MANUELA ALEXANDRU, CEC BANK: "Ne implicăm direct în dezvoltarea antreprenoriatului"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2019

Manuela Alexandru

Manuela Alexandru

"Nu privim antreprenorii prin prisma genului"

CEC Bank nu priveşte antreprenorii prin prisma genului, conform doamnei Manuela Alexandru, director al Sucursalei CEC Bank din Municipiul Bucureşti, care menţionează că banca pe care o reprezintă este direct implicată în dezvoltarea antreprenoriatului prin parteneriatele pe care le are cu clienţii.

Domnia sa spune: "Noi, ca bancă, nu privim antreprenorii prin prisma genului, dar ne bucură foarte mult când vedem că din ce în ce mai multe femei antreprenor se îndreaptă către bancă. Ele sunt extraordinar de determinate, au o disciplină a ambiţiei, o diplomaţie de remarcat în soluţionarea anumitor probleme şi probabil că au deprinderea de a asculta, de a rezolva problemele înainte ca ele să se declanşeze".

Manuela Alexandru adaugă: "Suntem o bancă direct implicată în dezvoltarea antreprenoriatului prin parteneriatele pe care le avem cu clienţii, în calitate de finanţator şi nu numai. Cu o reţea de peste 1.000 de unităţi, foarte multe şi în mediul rural, CEC Bank a dezvoltat o serie de produse şi servicii flexibile şi dedicate, adresate antreprenorilor deja existenţi şi în special societăţilor nou înfiinţate, care pot beneficia de programe guvernamentale, precum Start-up Nation sau schemele destinate microîntreprinderilor pentru microindustrializare".

Manuela Alexandru susţine că, pe lângă această paletă de produse şi servicii bancare oferite în colaborare cu programele guvernamentale, CEC Bank a dezvoltat produse destinate atât micilor, cât şi marilor investitori, şi anume: linii de credit cu flexibilitate în privinţa termenului: pe 24 de luni, nu pe 12, cum sunt cele uzuale, respectiv credite de investiţii pe 15 ani, nu pe 10 ani.

"Avem instrumente de finanţare pornind de la overdrafturi până la credite de investiţii, credite punte, cofinanţare a proiectelor susţinute cu fonduri europene, credite Start-up Nation", precizează doamna Alexandru, subliniind că banca a redus substanţial numărul documentelor solicitate pentru creditare.

Manuela Alexandru aduce în atenţie faptul că banca a reuşit, pe partea de cultură organizaţională, "un mix între stilul corporatist şi factorul uman", pe care îl consideră deosebit de important.

"Chiar dacă ne îndreptăm spre digitalizare, spre procese tot mai automatizate, conisder că factorul uman rămâne deosebit de important", afirmă Manuela Alexandru, adăugând: "În momentul în care un client se adresează băncii pentru o finanţare, dacă nu îi înţelegi afacerea şi o judeci doar de la birou, pe bază de documente, business plan, cash flow, tot felul de declaraţii, relaţia e practic o «răceală a documentelor». Când clientul are o problemă, nu o înţelegi cu adevărat din documente. Drept urmare, mergem la client ca să vedem afacerea. Riscăm să intrăm în rutină dacă nu mergem să înţelegem businessul, ceea ce constituie o permanentă provocare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb