CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / NICOLETA MUNTEANU, MEMBRU CO-FONDATOR CONAF: "Bariera de gen nu poate fi folosită fără o educaţie antreprenorială"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2019

Nicoleta Munteanu

Nicoleta Munteanu

Antreprenoriatul fără gen poate fi o realitate doar dacă el are ca suport o educaţie antreprenorială susţinută şi adaptată, consideră Nicoleta Munteanu, partener Euro Insol şi membru co-fondator CONAF. "Bariera de gen nu poate fi folosită fără o educaţie antreprenorială, pentru că doar aşa putem crea în viitor o cultură antreprenorială fericită", a menţionat Nicoleta Munteanu.

Domnia sa a explicat: "Din păcate, managementul este catalogat ca o activitate a bărbaţilor, el fiind cel care stabileşte regula jocului, iar femeia, ca să des­făşoare această muncă, trebuie să depună o muncă mult mai mare. Am reuşit să finalizez un studiu despre modul de conducere al femeii antreprenor. Ceea ce este important este că m-a surprins rezultatul acestei cercetări, întrucât arată că femeia, când ajunge manager, împrumută stilul de conducere al bărbatului".

Potrivit Nicoletei Munteanu, studiile au arătat că există atât modelul masculin, cât şi modelul feminim, în antreprenoriat. Doamna Munteanu a mai spus: "Cercetările de specialitate vorbesc despre coeficientul de feminitate versurs coeficientul de masculinitate. Femeii îi corespunde coeficientul de feminitate, cu particularităţile specifice femeii, iar bărbatului - competenţele masculine, cu particularităţile specifice bărbatului. Competenţele şi deprinderile, atât în management, cât şi în antreprenoriat, ţin de acest coeficient, iar filosofia bărbatului şi a femeii în ceea ce priveşte managementul, leadership-ul şi antreprenoriatul sunt diferite. Atunci când o femeie deţine anumite abilităţi şi deprinderi care se apropie mai mult de cele ale bărbatului, ea este denumită în folclor «bărbată». Dacă bărbatul deţine abilităţi mai apropiate de ale femeii, el este numit în folclor «muiere». Dacă ne gândim la antreprenoriatul fără gen, atunci avem studiile privind managementul, leadership-ul, antreprenoriatul care au model bărbatul şi studiile care au ca model femeia. Aşadar, dacă este să discutăm despre antreprenoriat fără gen, nu putem să discutăm decât din două perspective - cum putem construi un antreprenoriat fără gen din perspectivă masculină şi un antreprenoriat din perspectivă feminină. Dacă privim antreprenoriatul fără gen din perspectivă masculină, ar trebui să identificăm acele particularităţi specifice bărbatului care se apropie cel mai mult de cele ale femeilor şi vom avea un antreprenoriat mai umanist, mai flexibil, mai puţin bazat pe compromis. Dacă analizăm antreprenoriatul fără gen din prisma feminină, atunci va trebui să identificăm acele particularităţi specifice femeii care se duc cât mai aproape de cele ale bărbatului. Vom avea, în acest caz, un antreprenoriat mai puţin predispus la defensivă şi ofensivă, un antreprenoriat protector, înclinat către organizare, flexibil şi neconflictual".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb