CONFERINŢA "BURSA" TENDINŢE ÎN PIAŢA DE CAPITAL / DANIEL DĂIANU, BNR: "Tehnologiile schimbă modelele de business"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2019

DANIEL DĂIANU

DANIEL DĂIANU

Dăianu: "Uniunea pieţelor de capital este într-un stadiu foarte rudimentar"

Tehnologiile schimbă modelele de business, a subliniat Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) şi fost vicepreşedinte ASF. Acesta a adăugat că noile tehnologii şi fintech-ul ajută business-urile, precizând: "Cryptomonedele nu sunt monede, ci nişte active financiare care nu vor putea îndeplini niciodată funcţia de monedă. Moneda are în spate ceea ce se numeşte împrumut de ultimă instanţă, pe care doar statul îl poate face".

În opinia domniei sale, dacă va veni un alt şoc în economiile internaţionale, atunci acesta nu va veni dinspre sectorul bancar, pentru că băncile centrale vor interveni, ci din pieţele de capital.

În acest context, se impun şedinţe de lichiditate, este de Daniel Dăianu. Acesta a afirmat, printre altele: "Avem o piaţă de capital firavă, nu doar prin volumul de tranzacţii, ci şi prin companiile listate. Pieţele de capital din Europa sunt la mare distanţă de cele din SUA. (...) Uniunea pieţelor de capital este într-un stadiu foarte rudimentar". Companiile mici nu se pot lista în altă parte decât pe piaţa noastră, doar companiile mari având capacitatea să facă acest lucru, evidenţiază specialis­tul. Acesta arată că, la noi, operaţiunile nu sunt tranzacţionate. "Dacă pieţele de capital nu sunt bine reglementate, atunci avem mari probleme în ceea ce priveşte riscurile sistemice, pe piaţa internaţională", a mai spus domnul Dăianu, apreciind că sumele vehiculate în sectorul bancar "umblă", iar lichiditatea va dispărea precum apa în nisip.

În acest context, băncile centrale trebuie să fie foarte atente, atrage atenţia Daniel Dăianu, subliniind că trebuie să ne ajutăm companiile să se finanţeze, chiar dacă multe preferă creditul bancar.

Reprezentantul BNR a mai spus: "Condiţiile economice, percepţia, perspectiva contează mult. Avem capitalizare şi diversificare foarte scăzute. Uniunea pieţelor de capital nu decolea­ză pentru că pieţele locale nu se dezvoltă, iar realitatea bate legislaţia. Pieţele de capital din UE se fragmentează, asemeni celor bancare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Omul e plimbat prin gradinile lui Kakademos si e in tendinti (sau te'n dinti...nu mai stiu cum se scrie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb