CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Corneliu Bodea, CRE: "Este esenţial ca statul să sprijine companiile în pasul către digitalizare"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Companii / 5 mai 2023

Corneliu Bodea

Corneliu Bodea

Statul Român trebuie să se concentreze asupra a trei subiecte importante prin care să faciliteze dezvoltarea mediului de business din ţară - digitalizarea, asigurarea şi pregătirea resursei umane, precum şi aprofundarea conceptului de Environmental, Social and Governance (ESG) - şi are un rol esenţial în sprijinirea procesului de digitalizare a companiilor mici şi medii, este de părere Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE).

"Sunt trei subiecte care ar trebui să reprezinte preocuparea principală a Statului Român, pentru susţinerea şi creşterea mediului antreprenorial român. Primul dintre aceste subiecte este digitalizarea. Este esenţial ca mediul antreprenorial, mai ales companiile mici şi medii să fie sprijinite în a face acest pas către digitalizare. Trăim într-o economie globală, trăim într-o competiţie globală, iar cei care vor reuşi sunt cei care vor învăţa şi vor adopta tehnologia şi digitalizarea", a afirmat Corneliu Bodea.

Cu privire la situaţia resursei umane, preşedintele CRE consideră că problema resursei umane este una globală, iar modelul economic actual necesită o forţă de muncă mult mai mare faţă de cea curentă. Acesta susţine că pregătirea personalului este esenţială pentru a putea face faţă unei creşteri a investiţiilor.

"A doua problemă este cea a personalului. Din păcate este o problema globală, care a fost semnalată de mai mulţi oameni mare de afaceri, inclusiv de Elon Musk. Resursa umană este o problemă atât din perspectiva numărului, deoarece, spre deosebire de ce am putea crede, anume că suntem prea mulţi oameni, realitatea este că suntem prea puţini pe această planetă sau urmează să fim prea puţini pentru a putea susţine modelul economic pe care îl avem astăzi. De altfel, o altă problemă în România este şi pregătirea acestui personal. Acest lucru este rolul statului, iar găsirea unei soluţii ar trebui să fie o prioritate, pentru a putea face faţă creşterii investiţiilor, în viitor", declară Corneliu Bodea.

De asemenea, acesta a atras atenţia şi asupra schimbărilor din mediul economic, menţionând principiul de Environmental, Social and Governance (ESG) şi afirmă că economia românească va trebui să se dezvolte într-un mod compatibil cu noile concepte de business.

"Al treilea subiect este ceea ce, la nivel global, se numeşte ESG (Environmental, Social and Governance). Economia viitorului va trebui să se dezvolte pe baza unor companii care îşi vor construi cultura organizaţională bazată pe acest nou concept. Asistăm astăzi la o tranziţie fantastică de la ceea ce se numea "shareholder economy" la ceea ce numim "stakeholder economy". Este o revoluţie care se întâmplă deja şi pe care o putem vedea în instrumentele financiare precum aşa-numitele credite verzi sau în economia circulară. Toate aceste concepte vor trebui adoptate de către economia românească şi consider că este şi rolul statului să educe antreprenorii români în vederea adoptării unor principii de guvernanţă aliniate cu ceea ce se întâmplă astăzi în toată lumea" a conchis Corneliu Bodea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb