ZIARUL BURSA

05 mai 2023
Ediţia din 18.09.2024
Finanţarea investiţiilor, lipsa forţei de muncă, impredictibilitatea - problemele mediului antreprenorial

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Finanţarea investiţiilor, lipsa forţei de muncă, impredictibilitatea - problemele mediului antreprenorial

George MarinescuCompanii / 5 mai 2023

Direcţionarea finanţărilor naţionale şi europene către investiţiile în capacităţile de producţie, necesitatea scalării întreprinderilor mici şi mijlocii, sprijinul financiar necesar pentru companiile mari din industrie, digitalizarea afacerilor, bancabilitatea companiilor, programe naţionale de garantare a creditelor acordate companiilor, formarea forţei de muncă necesare în contextul provocării reprezentată de Inteligenţa Artificială şi necesitatea stabilităţii şi predictibilităţii legislative au constituit temele principale ale conferinţei Business şi Antreprenoriat organizată, ieri, de Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), având ca partener instituţional Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Lungul drum al României către secolul curent

Cornel CodiţăEditorial / 5 mai 2023

Cornel Codiţă

Imaginea falsă a unui timp unic, unitar şi identic structurat în oricare dintre punctele critice ale reţelei sociale este una dintre cele mai statornice preconcepţii cu care operăm. Zilnic. În mai toate domeniile: economie, politică, administraţie, cultură.

Noi probleme în sectorul băncilor regionale din SUA

Noi probleme în sectorul băncilor regionale din SUA

A.V.Internaţional / 5 mai 2023

Acţiunile PacWest Bank se prăbuşesc 

Încă un creditor din sectorul bancar regional din SUA - prins în cea mai gravă criză de după 2008 - caută ajutor, anunţă CNN.

PacWest Bank, cu sediul în California, a confirmat ieri că explorează "toate opţiunile strategice" după ce preţul acţiunilor sale a fost redus la jumătate în sesiunea after-hours, în urma unei informaţii Bloomberg care arăta că banca are în vedere o vânzare.

Mihai Daraban

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Mihai Daraban, CCIR: "Înainte să ajutăm foarte mult companiile mici, să avem grjă să nu le omorâm pe cele mari"

E.O.Companii / 5 mai 2023

Înainte să ajute foarte mult companiile mici, autorităţile trebuie să aibă grjă să nu le omoare pe cele mari, este de părere Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Acesta a menţionat: "Camera de Comerţ, asemeni sistemului cameral în general, a fost casa agenţilor economici mari, dar întotdeauna a fost alături de IMM. Trebuie însă ca, înainte să-i ajutăm foarte mult pe cei mici, să nu-i omorâm pe cei mari.

Florin Spătaru

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Florin Spătaru, ministrul Economiei: "Produsele metalurgice, chimice şi alimentare, în top trei al importurilor noastre"

George MarinescuCompanii / 5 mai 2023

Ministerul Economiei a primit de la Asociaţia Exportatorilor 100 de coduri vamale privind produsele importate cel mai mult în ţara noastră şi, în viitor, aceste coduri vor constitui criterii pentru finanţarea întreprinderilor care pot contribui prin producţia internă la reducerea acestor importuri, a susţinut ministrul Florin Spătaru.

Prigojin anunţă că forţele sale vor părăsi Bahmutul săptămâna viitoare

Prigojin anunţă că forţele sale vor părăsi Bahmutul săptămâna viitoare

S.B.Internaţional / 5 mai 2023

Evgheni Prigojin, liderul forţei de mercenari Wagner Group, a declarat vineri, într-un anunţ brusc şi dramatic, că forţele sale vor părăsi oraşul ucrainean Bahmut, pe care încearcă să îl captureze din vara anului trecut, după ce anterior postase un videoclip violent ca imagine şi limbaj în care îi acuza pe şefii armatei regulate ruse că nu i-au furnizat munţie şi sunt responsabili pentru moartea a zeci de luptători ai săi

Adrian Panait

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Adrian Panait, Ministerul Antreprenoriatului: "Vom deschide, spre final de an, programul de incubatoare de afaceri"

V.R.Companii / 5 mai 2023

"Pregătim programele Microindustrializare şi Comerţ-Servicii" 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va deschide, spre finalul anului 2023, "după o perioadă de aşteptare de peste trei ani", programul de incubatoare de afaceri, anunţă Adrian Panait, director general adjunct al Direcţiei Generale Antreprenoriat şi Programe de Finanţare din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Corneliu Bodea

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Corneliu Bodea, CRE: "Este esenţial ca statul să sprijine companiile în pasul către digitalizare"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 5 mai 2023

Statul Român trebuie să se concentreze asupra a trei subiecte importante prin care să faciliteze dezvoltarea mediului de business din ţară - digitalizarea, asigurarea şi pregătirea resursei umane, precum şi aprofundarea conceptului de Environmental, Social and Governance (ESG) - şi are un rol esenţial în sprijinirea procesului de digitalizare a companiilor mici şi medii, este de părere Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE).

Dragoş Petrescu

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Dragoş Petrescu, City Grill Group: "Există foarte mult loc pentru antreprenori şi proiecte noi, în România"

Andrei IacomiCompanii / 5 mai 2023

"Nu văd o problemă în ceea ce priveşte banii, ci văd o provocare în ceea ce priveşte resursa umană" "Criza pe care o traversăm astăzi este fundamental diferită de criza din 2009" 

În următorii ani, în România, cererea va fi mai mare decât oferta, ceea ce înseamnă că există foarte mult loc pentru antreprenori, pentru idei şi proiecte noi, a spus Dragoş Petrescu, Preşedintele City Grill Group.

Răzvan Gălăţan

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Răzvan Gălăţan, Goodwill Consulting: "2023 este un an în care pot fi accesate finanţări"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 5 mai 2023

Anul 2023 este un an propice pentru accesarea finanţărilor din fonduri europene, este de părere Răzvan Gălăţan, Directorul Operaţion al Goodwill Consulting, care afirmă că, deşi criza actuală nu a fost binevenită în domeniul consultanţei, evenimentele din ultimii ani au dus la apariţia a numeroase forme de finanţare, precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cristian Ioniţă

CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Cristian Ioniţă, Publyo: "Chat GPT ajută mediul de afaceri dacă este folosit corect"

Andrei IacomiCompanii / 5 mai 2023

"Multe persoane deschid o afacere astăzi şi o închid mâine, pentru că nu au un plan de afaceri bine definit" 

Chat GPT ajută destul de mult mediul de afaceri dacă este folosit corect, dar nu trebuie abuzat de el pentru că altfel companiile îşi pierd forţa de muncă, a spus Cristian Ioniţă, Digital Media Planner/Buyer, în cadrul Publyo.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo