CONFERINŢA "BUSINESS ŞI ANTREPRENORIAT" Răzvan Gălăţan, Goodwill Consulting: "2023 este un an în care pot fi accesate finanţări"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Companii / 5 mai 2023

Răzvan Gălăţan

Răzvan Gălăţan

Anul 2023 este un an propice pentru accesarea finanţărilor din fonduri europene, este de părere Răzvan Gălăţan, Directorul Operaţion al Goodwill Consulting, care afirmă că, deşi criza actuală nu a fost binevenită în domeniul consultanţei, evenimentele din ultimii ani au dus la apariţia a numeroase forme de finanţare, precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Din fericire, în industria de consultanţă, criza nu a fost binevenită, dar, cu toate acestea, au fost foarte multe finanţări care au apărut datorită aceste crize. PNRR nu ar fi existat dacă nu ar fi existat pandemia şi dacă nu ar fi fost toate aceste situaţii prin care am trecut. Bineînţeles că, În acest context, toate companiile s-au îndreptat către companii de consultanţă pentru a vedea de unde pot să obţină finanţare, care sunt metodele prin care poţi obţine o finanţare, ce condiţii trebuie să îndeplinească şi atunci, pe acest trend, compania noastră a reuşit să inoveze şi am reuşit, lucrând de acasă, ca în 2020 şi 2021 să creştem foarte mult atât ca număr de angajaţi, cât şi la cifra de afaceri şi chiar pot să spun că în perioada 2020 - 2022 ne-am dublat cifra de afaceri şi aproape ne-am dublat şi numărul de angajaţi, iar toate aceste aspecte au venit pe fondul nevoilor de finanţare din piaţă şi pe fondul numărului mare de antreprenori care, din fericire, în continuare au curajul de a intra în proiecte cu fonduri nerambursabile" afirmă Răzvan Gălăţan.

Totodată, acesta declară că în ultimii ani cererea de finanţări a crescut, antreprenorii fiind mulţumiţi cu cofinanţări de 50%.

"În continuare observăm o cerere mare de finanţări. În continuare vedem că până şi la cofinanţări de 50%, cu asumări de 10-20 de locuri de muncă, antreprenorii vor aceste cofinanţări pentru că antreprenorii care cu vor cu adevărat să facă o investiţie se bucură şi de 50%. Ne dorim să vedem antreprenori care nu vor să ia fonduri doar de dragul de a lua fonduri, ci care vor să facă un proiect bine gândit şi care vor să facă ceva cu o valoare adevărată în piaţă din aceste fonduri" declară Gălăţan.

Sursa citată afirmă că popularitatea fondurilor nerambursabile a crescut considerabil faţă de perioada 2014 - 2015, când antreprenorii erau reticenţi în privinţa acestui tip de finanţări, iar acest fenomen este unul pozitiv, deoarece anul 2023 este unul propice pentru accesarea acestor finanţări.

"Din fericire, în 2023 sunt foarte populare fondurile nerambursabile, iar prin această popularizare a crescut şi încrederea companiilor în aceste fonduri. În perioada 2014 - 2015, când discutai cu cineva despre fonduri nerambursabile, acestea păreau ca o himeră pe care nu ştiai dacă o poţi atinge sau nu, însă, acum, încrederea în piaţă este ridicată. Anul 2023 este un an propice pentru finanţări deoarece avem atât cadrul temporar clasic 2021 - 2027 cât şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De asemena, avem şi alte fonduri precum Fondul de Modernizare care va finanţa zona de energie verde, avem şi un program pentru fabrici de reciclare. În anul 2023, companiile din toate domeniile de activitate caută finanţări şi, din fericire, anul 2023 este un an în care se pot accesa aceste finanţări. Există şi Planul Naţional Strategic, vor fi şi finanţări pentru zona de procesare primară, finanţări pentru mori, pentru abatoare şi finanţări de până la 10 milioane de euro pentru fabrici noi" a conchis Răzvan Gălăţan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb