Acţionarii SIF Transilvania urmează să aprobe, luna viitoare, strategia pentru următorii patru ani, care se va concentra pe dezvoltarea sustenabilă, conform domnului Iulian Stan, vicepreşedintele Directoratului SIF Transilvania.
Domnia sa a afirmat: "SIF Transilvania are o strategie aprobată de acţionari pentru perioada 2013-2017, în care şi-a propus dezvoltarea sustenabilă, iar în Adunarea Generală din aprilie anul curent vom aproba şi orientările strategice pentru următorii patru ani. Mizăm în continuare pe această dezvoltare sustenabilă".
Oficialul SIF Transilvania este de părere că, pentru ca această dezvoltare să producă şi efecte, respectiv pentru ca SIF-urile să aducă performanţa care să ofere lichiditate pieţei, atenţia ar trebui îndreptată către "ceea ce se întâmplă în laboratorul intern al fiecărui SIF".
Domnul Stan a precizat: "Cred că ceea ce se întâmplă în laboratorul intern al fiecărui SIF este elementul central în obţinerea performanţei".
Adevăratele preocupări ale SIF-urilor în această perioadă ar trebui să fie, conform domnului Stan, cele care privesc provocările candidaţilor la posturile de conducere.
"În primul rând, toţi candidaţii trebuie să fie capabili să dezvolte modele de business inovative", a afirmat oficialul SIF Transilvania, adăugând: "Este nevoie de modele de dezvoltare sustenabilă. Trebuie să analizăm diferite modele, să le comparăm şi să optăm pentru cele care pot fi generatoare de performanţă specifică fiecărui SIF în parte. Schimbarea se produce, indiferent că vrem sau nu. Important este să generăm acest proces prin modele de schimbare eficiente".
În opinia sa, un element central în acest sens presupune dezvoltarea de modele organizaţionale care pot să conducă la performanţă.
Domnul Stan crede că toţi candidaţii la posturile de conducere ale SIF-urilor ar trebui să-şi propună realizarea de investiţii eficiente, iar portofoliul acestor instituţii să fie activ.
"Atâta vreme cât SIF-urile îşi propun şi realizează performanţă în fiecare activ financiar pe care îl deţine, pe de o parte, iar pe de altă parte, realizează performanţă la nivel global, la nivel de portofoliu, cu siguranţă se va produce o echilibrare structurală, iar riscul va fi gestionat în mod corespunzător", a afirmat Iulian Stan, subliniind: "Aceste elemente duc către performanţă".
Domnul Stan a mai precizat că, în situaţia în care SIF-urile, respectiv structurile de conducere ale acestora reuşesc să obţină performanţă, creşte atractivitatea acestor societăţi, sporeşte interesul investitorilor, dinamica tranzacţiilor devine pozitivă şi va fi obţinută lichiditate. "Astfel, piaţa va fi lichidă fără să cerem la nesfârşit listări din partea statului", a mai spus Iulian Stan, adăugând: "Cred că acest lucru este şi în interesul acţionarilor, pentru că o piaţă lichidă spirjină interesul acţionarilor care doresc o afacere stabilă, cu o creştere a preţurilor, o reducere a discountului de tranzacţionare şi o politică de dividend predictibilă".
Conform domnului Stan, SIF Transilvania îşi propune o politică de dividend echilibrată şi chiar răscumpărări de acţiuni.
"Cred că există viitor consistent pentru SIF-uri în piaţă", a conchis Iulian Stan.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2017, 13:26)
e o mare tzeapa sifoanele
2. fără titlu
(mesaj trimis de Investitor în data de 29.03.2017, 18:27)
Daaa mare strategie! În 2012-13-14, ați DEVALIZAT Sif3. Cam cât e gaura față de preturile actuale? O parte din meseriașii ăștia candidează și astăzi. Să nu băgați placa cu voința acționarilor ca voi controlati votul.