CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / ADRIAN VASCU, ANEVAR: "ONRC, ASF şi ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

"ONRC, ASF şi ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"


Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Autoritatea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) nu şi-au corelat atribuţiile pe care le-au avut în procesul de evaluare a companiilor care se delistează de pe Rasdaq, potrivit lui Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

Domnia sa a reclamat faptul că ONRC nu i-a anunţat pe evaluatorii numiţi de Oficiu pentru evaluarea unor societăţi, aceştia neputând să finalizeze rapoartele în perioada contractuală de 30 de zile, subliniind: "Au fost foarte multe situaţii în care evaluatorii nu au fost anunţaţi de ONRC că au fost numiţi să facă evaluarea. Dacă ai fost numit şi nu te-a contactat nimeni, care este obligaţia ta să termini raportul de evaluare în termenul de 30 de zile? Niciuna. (...) Nu a fost deloc simplu să evaluăm companiile de pe Rasdaq. Deşi noi am lucrat cât de bine ne-am priceput cu ASF, am încercat să le dăm rapoartele la timp, (...) şi nu a fost deloc simplu să evaluăm aceste companii (...), modul în care s-au corelat cele trei instituţii rămâne o problemă. (...)Dacă emitentul nu furnizează la timp informaţiile către evaluatori, aceştia nu pot termina la timp. (...) Nu poţi reproşa unui dentist că nu a scos dinţii pacientului dacă pacientul ţine gura închisă, dacă stă cu gura încleştată. Nu poţi să-i reproşezi că nu şi-a terminat operaţia la timp".

Adrian Vascu a anunţat că urmează să investigheze dacă evaluatorii au făcut greşeli în realizarea rapoartelor de evaluare şi că va lua măsurile necesare, în funcţie de rezultatele investigaţiei.

"Dreptul la contestaţie l-a avut toată lumea. Mulţi au fost nemulţumiţi de preţ, dar mecanismul a fost funcţional", a mai spus şeful ANEVAR.

În opinia domnului Vascu, dacă două rapoarte sunt realizate concomitent şi fac referire la acelaşi obiectiv, nu este firesc ca valorile pe care acestea le arată să fie fundamental diferite.

Domnia sa a conchis: "Suntem la un final de drum din care am învăţat că, dacă elementele comune dintre instituţiile implicate într-o astfel de situaţie sunt gândite şi ca mecanism funcţional, atunci cu siguranţă că podurile pe care începem să le construim de pe cele trei maluri se vor întâlni într-un loc şi vom avea o autostradă funcţională, nu trei poduri, care fiecare funcţionează pe drumul său".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    (...)Si, shmechere (ti-as spune in alt fel da'...incerc sa ma abtin):Tu nu ai fost un comunist pur sange? Ultimul paragraf din articol nici Ceausescu nu putea sa il spuna mai aiurea. Spalare de maini dupa o activitate cel putin lamentabila daca nu chiar penala. Ati avut spatele asigurat insa.Sper sa (...) mai nasol decat Patriciu si CCC la un loc, l... economica ce esti!

    DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    La BATV, MEGY, ELNG, ILVA, INLS,ARMS si altele s-a facut o evaluare corecta? (...)E usor sa vorbesti fara nicio acoperire, (...)!

    5 zile au timp evaluatorii sa trimita raportul de evaluare catre tine, Dumnezeu pe pamant? 5 ZILE CA SA DAI UN MAIL? Nici nu-i de mirare ca ai nevoie mai mult de 30 de zile LUCRATOARE ca sa faci un raport de evaluare!!(....)

    Contestatiile in cat timp se rezolva?Dati si explicatii pentru explicatiile precizate in contestatie care sunt false, mincinoase sau neargumentate sau nu e cazul? Nu, (...), acum nu mai poti da vina pe ONRC ca mail-ul l-ai primit personal da' vad ca si daca ti se da pe tava de catre un total neexpert in evaluare argumentele pentru care un raport a fost realizat gresit nu te prea grabesti cu a da un punct de vedere. Ati primit spaga de la reprezentantii actionarului majoritar/reprezentantii societatilor evaluate? Aii fost influentat in a da un raport de evaluare inferior valorii reale tu sau expertii tai? Banuiesc ca nu ca alfel nu ati mai fi "in lumea larga " ci intr-o incapere 5 pe 5 maxim sau macar in arest la domiciliu. (...) Nu imi fac iluzii ca se va autosesiza DNA-ul ca in 20 de ani nu au fost gasiti vinovati penal mai mult de o mana de oameni ceea ce da de intels ca piata de capital romaneasca e plina de imaculati.

    DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    Eu am o propunere catre MF/ANAF/parlamentari: Daca eu nu semnez ca am luat cunostiinta de decizia de impunere, aceasta sa nu imi fie opozabila. SE PRESUPUNE CA SUNT DE BUNA CREDINTA, NU? Doar ca, in momentul in care ma stiu dator la ANAF nu mai dau pe acasa. Simplu. Sau nu ridic recomandatele de la posta. Si, doar nu se pun astia sa ma execute ca nu e frumos. Din moment ce nu m-au gasit acasa sa ma anunte ca trebuie sa platesc. Cetatene Vascu: Care termen? Tu esti idiot sau numai te faci?

    DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

    In viitor ar fi bine ca tie si tuturor celor de ati facut evaluari [...]. Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!Amin!Amin!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb