CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / CRISTIAN AGALOPOL, CITIBANK: "Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"

L.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"

"Suntem foarte aproape să fim incluşi pe lista de monitorizare pentru trecerea la statutul de piaţă emergentă"

Piaţa noastră de capital este foarte aproape să fie inclusă pe lista de monitorizare a uneia dintre agenţiile de rating în vederea promovării la statutul de piaţă emergentă, a anunţat, ieri, Cristian Agalopol, director executiv Pieţe de Capital Citibank România, care a precizat, totuşi, că impresia sa este că Bursa de Valori Bucureşti aleargă pe contrasens, atunci când este vorba de investitorii internaţionali.

"Suntem cel mai aproape, în ultimii şapte ani, de a fi incluşi pe lista de monitorizare a uneia dintre instituţiile financiare de clasificare a pieţelor", a declarat Cristian Agalopol, adăugând: "Sunt şanse mari să fim incluşi pe «watch list», în septembrie. Nu este o certitudine, dar suntem aproape".

În opinia sa, stabilitatea şi predictibilitatea sunt două atribute importante pentru orice piaţă de capital şi trebuie să fie incluse într-o strategie.

Domnia sa a precizat: "Piaţa de capital din România nu are o strategie care să fie vizibilă, în primul rând pentru investitorii internaţionali, deşi sunt foarte multe eforturi ale asociaţiilor, ale participanţilor, ale fondurilor, de îmbunătăţire a pieţei. Nu ar trebui să ne mire faptul că, neavând o strategie pe piaţa de capital, tranzacţiile sunt de 2-3 milioane euro pe zi".

Cristian Agalopol a mai menţionat că unul dintre lucrurile apreciate de către investitorii internaţionali a fost scăderea comisioanelor: "Trebuie să remarc scăderea comisioanelor, atât a celor de la ASF, cât şi ale Bursei de Valori, iar acest lucru a fost apreciat în general de investitorii internaţionali, şi a fost consemnat în diverse rapoarte ale instituţiilor de clasificare a pieţelor". Domnia sa a mai declarat că aceste lucruri au condus, în ultimii ani, la creşterea vizibilităţii pieţei noastre de capital în regiune.

Cristian Agalopol a mai adăugat: "Lipsa unei strategii este în continuare un factor important pentru nivelul actual de lichiditate şi, de multe ori, am avut senzaţia că bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Este imposibil sa trecem la statutul de piata emergenta, exista inca nationalizari de facut printre companiile care mai au ca actionar statul. "Ieri" am avut Oltchim, am scapat ca prin urechile acului datorita unui "nemernic" de mic actionar. "Astazi" avem SNP Petrom si Oil Terminal. Prima e mai norocoasa, are actionar majoritar insa a doua ...slabe sanse, sunt doi "mari" minoritari dar impartiti in doua. Unul joaca la doua capete, adica face pe independentul dar de fapt e deja in barca statului iar al doilea duce o lupta de Sisif. Deci piata emergenta? ...fara piata de capital!? ...poate mai tarziu, acum avem nationalizari de facut pt baietii destepti.

    1. Eu nu inteleg cum se acorda certificatul de piata emergenta, cu tranzactii zilnice de 2 milioane,

      Nu a spus ca primim statut de piata emergenta ci ca e posibil sa fim inclusi pe lista de monitorizare. Probabil ca vom sta pe aceasta lista 2-3 ani daca statul nu privatizeaza nimic. Oricum ce a spus Citi in ultimii ani s a cam intamplat. Eu am fost ieri in sala si mi-a placut discursul lui

      Bine, si in 2-3 ani ce se intampla? Sa zicem ca Bursa creste in ocaziile privatizarilor, dar aia cu lista emergentelor nu vad ca statul umfla cu pompa BVB-ul si ca BVB-ul se dezumfla intre privatizari, inapoi, la 2 milioane si mai jos?

      Aia cu lista sunt niste prosti pe care-i pacaleste Lucia Anghel, saracu'?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb