CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / BOGDAN DRĂGOI, SIF BANAT CRIŞANA: "Ne trebuie marfă permanentă, din afacerile private, pe piaţa de capital"

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Ne trebuie marfă permanentă, din afacerile private, pe piaţa de capital"

"Avem nevoie de un BVB puternic, de acţionari puternici"

"2016 va fi primul an de profit, fără decapitalizare"

Pe piaţa noastră de capital trebuie să existe marfă permanentă, care să vină de la afacerile private, în vederea atragerii investitorilor străini, potrivit domnului Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana.

Domnia sa spune: "Ne trebuie o marfă permanentă, care să vină de la afacerile private, locale. Doar aducând marfă permanentă vei convinge şi vei atrage investitorii străini. Nu poţi să atragi doar cu o tranzacţie, cu Hidroelectrica, să mulţumeşti pe toată lumea. Este nerealist. Stăm cu mâna întinsă să vină statul, să ne ofere o listare, ceea ce e greşit".

Bogdan Drăgoi atrage atenţia că numărul companiilor care intră pe piaţa noastră de capital a crescut de-a lungul anilor, însă lichiditatea a scăzut, "ceea ce este incredibil".

Situaţia este atipică faţă de anii 2013-2014, conform domniei sale, care precizează că aceasta este cauzată de faptul că "nu avem instrumente pe piaţă".

Reprezentantul SIF Banat Crişana susţine că există trei zone care necesită reinventare, pe piaţa noastră de capital: legislaţia, arhitectura instituţională şi educaţia fiananciară.

"Pe segmentul de legislaţie este nevoie de transparenţă şi predictibilitate", afirmă domnul Drăgoi, adăugând: "În secunda în care eşti transparent şi predictibil, investitorii te cumpără, au încredere în tine".

În opinia domniei sale, arhitrectura presupune "o bursă puternică", cu toată paleta de produse. "BVB nu are derivate, short selling, hedging, tranzacţii OTC funcţionale. Avem nevoie de un BVB puternic, de acţionari puternici. Trebuie să avem aceleaşi softuri, aceleaşi aplicaţii, aceleaşi decontări ca bursele de afară. Trebuie să dăm confort investitorilor. Noi încă suntem într-o epocă primitivă din punctul de vedere al pregătirii, al mecanismelor".

Nu în ultimul rând, spune domnul Drăgoi, educaţia financiară trebuie să înceapă din liceu, facultate, ceea ce la noi nu se practică deocamdată.

Potivit domniei sale, 2016 va fi primul an de profit, fără decapitalizare, la SIF Banat-Crişana.

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / MIRCEA URSACHE, ASF:"Conducerile structurilor supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizate"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / NICOLAE MOROIANU, BT CAPITAL PARTNERS:"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / MARIUS DĂNILĂ, SPECIALIST CORPORATE AND INVESTEMNT BANKING:"Uniunea Pieţelor de Capital - complementară Uniunii Bancare"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / ACRISTIAN AGALOPOL, CITIBANK:"Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / ŞTEFAN NANU, MFP:"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / MARIUS MOLDOVAN, SIF TRANSILVANIA:"Fondurile de risc raportate la PIB sunt de 0,001% în România, suntem codaşii Europei"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Companiile de stat trebuie vândute numai prin bursă, pentru eliminarea şpăgii"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / LUDWIK SOBOLEWSKI, BVB:"Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / RADU TOIA, AAF:

"Suntem singura ţară din UE fără obligaţiuni ipotecare"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / MAKE, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSA:"Bail-in-ul este salvarea pieţei de capital"

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din 155 de societati din portofoliul sif 1(la 31.08.2016)

    96 de societati sunt neadmise la tranzactionare. 

    Cate societati ati listat voi de cand sunteti la conducerea sif 1?

    Va spun eu 0 (zero). 

    1. Asteapta pomana de la stat !

      Asteapta o bucata din HIDROELECTRICA ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb