Conflict Ponta - Frunzăverde

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 28 martie 2013

Premierul Ponta l-a atacat direct pe Sorin Frunzăverde, menţionând că poate banii de salarii vor fi tăiaţi chiar la acest consiliu judeţean Caraş-Severin, unde "oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor".

Premierul Ponta l-a atacat direct pe Sorin Frunzăverde, menţionând că poate banii de salarii vor fi tăiaţi chiar la acest consiliu judeţean Caraş-Severin, unde "oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor".

Ponta: "Avem bani pentru salarii, pensii şi FMI, poate tăiem la CJ Caraş, unde şefii vor la TV"

Guvernul dispune de bani atât pentru salarii şi pensii, cât şi pentru FMI, a declarat ieri premierul Victor Ponta, contrazicându-l astfel pe Sorin Frunzăverde (PNL), preşedintele CJ Caraş-Severin, care a spus că situaţia bugetară naţională este dramatică, bugetul naţional fiind mult sub limită.

Sorin Frunzăverde a mai precizat marţi, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean: "Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie (...) Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi".

Premierul Ponta l-a atacat direct pe Sorin Frunzăverde, menţionând că poate banii de salarii vor fi tăiaţi chiar la acest consiliu judeţean Caraş-Severin, unde "oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor".

Premierul a apreciat că mesaje de acest gen, privind lipsa banilor în buget, "pe care la un moment dat le mai dădea şi preşedintele Băsescu", sunt mesaje iresponsabile: "Primul-minis­tru, ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului, guvernatorul Băncii Naţionale, FMI, Banca Mondială nu reprezentăm nimic în faţa presei dacă iese un domn, dimineaţa, seara, nu ştiu pe unde pe la Reşiţa, şi îşi dă cu părerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o să-i mai avem la Consiliul Judeţean Caraş, poate îi tăiem de acolo, că văd că îi dăm degeaba acolo, că oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor".

El a arătat că BNR trebuie să returneze Fondului Monetar Internaţional 3,8 miliarde euro, iar Guvernul trebuie să achite 993 milioane euro, din care a plătit deja 128 mili­oane euro, toţi aceşti bani fiind la dis­poziţie.

Frunzăverde: "Ponta trebuia să verifice ce am zis despre buget, dacă voia să aibă o reacţie tranşantă"

Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat ulterior atacului premierului că Victor Ponta ar fi trebuit să verifice întâi ce a declarat despre bugetul de stat, înainte de a avea o "reacţie tranşantă", precizând că nu a vorbit despre faptul că nu ar fi bani de pensii şi salarii.

Frunzăverde a fost întrebat cum vede reacţia premierului în ceea ce-l priveşte, după declaraţiile sale legate de perspectiva bugetului din acest an.

"Discuţia vizavi de pensii şi salarii a avut loc ieri (marţi - n.r.) în contextul unei dezbateri în consiliul jude­ţean. Ea a fost prezentată trunchiat şi scoasă din context. Eu am spus un singur lucru: că prioritatea pentru această guvernare este plata pensiilor şi salariilor", a susţinut Frunzăverde, precizând că afirmaţia sa a fost interpretată eronat, în sensul că "s-ar putea să nu avem bani de pensii şi salarii".

Totuşi, vicepreşedintele PNL a admis că s-a referit la faptul că situaţia bugetului naţional este "dramatică" şi "să fim fericiţi dacă putem plăti pensiile şi salariile şi să achităm tranşele la FMI".

"Exact. Deci, cu alte cuvinte, asta trebuie să fie prioritatea, nu am spus că nu sunt bani de pensii şi salarii. Dar premierul Ponta putea să-mi dea un telefon să mă întrebe dacă tot vroia să aibă o reacţie atât de tranşantă. Trebuia să verifice ce am spus cu adevărat. De fapt, nu am făcut decât să spun că priorităţile guvernării trebuie să fie pensiile, salariile şi obligaţiile faţă de instituţiile financiare internaţionale", a mai susţinut Frunzăverde.

Iliescu, despre declaraţiile lui Frunzăverde: "A ridicat probleme care îl afectează pe el"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, ieri, referindu-se la declaraţiile preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, privind situaţia bugetară dezastruoasă a României, că acesta a ridicat probleme care îl afectează pe el şi că se impune dialogul cu Guvernul. "Un preşedinte de Consiliu Judeţenan ridică probleme care îl afectează pe el. Şi dialogul acesta al structurilor locale cu Guvernul e un lucru firesc", a spus Iliescu.

El a arătat că declaraţiile contradictorii ale lui Frunzăverde, care spune că nu sunt bani pentru rambursarea tranşei la FMI şi că ar trebui să fim fericiţi dacă avem bani pentru salarii şi pensii, şi cele ale premierul Victor Ponta, care afirmă contrariul, nu se erijează în tensiuni în interiorul USL.

"Tenisuni în USL? De ce tensi­uni? Dialogul acesta şi la nivel central, între ministere, cum anume se împart lucrurile, şi între structurile centrale şi locale este un lucru firesc. Trebuie să găsească formula, să dis­cute, să rezolve şi dialogul este util şi necesar", a spus Iliescu.

Chiuariu: "Declaraţia lui Frunzăverde e neinspirată, nu cunoaşte realitatea economică în mod direct"

Vicepreşedintele PNL Tudor Chiuariu a declarat, ieri, despre afirmaţiile legate de buget ale lui Sorin Frunzăverde, că sunt neinspirate, transmit semnale care n-ar trebui să vină din partea unor lideri politici şi nu au la bază cunoaşterea în "modul cel mai direct" a realităţii economice.

Chiuariu a fost întrebat cum vede afirmaţiile lui Frunzăverde de marţi în ceea ce priveşte perspectiva bugetului de stat din acest an.

"Eu nu sunt atât de pesimist ca domnul Frunzăverde, dimpotrivă. Avem un guvern care trebuie să aibă ca primă preocupare să repornim motoarele economiei şi astfel să avem creştere economică şi astfel vom avea bani de pensii, de salarii şi, mai important decât atât, de investiţii. Nu cred că fac bine astfel de declaraţii, sigur, venind din partea unei persoane care nu e din sfera guvernamentală şi nu cunoaşte în modul cel mai direct realitatea economică de astăzi din România", a susţinut Chiuariu.

El a mai precizat că nu consideră "inspirată" poziţia exprimată de Frunzăverde, deoarece "astfel de semnale nu ar trebui să vină de la politicieni de prim rând din România, fie că sunt de la putere sau din opoziţie".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta e cu traseistii fac exact ce stiu , isi pregatesc viitorul loc caldut unde sa migreze la nevoie !

    Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa guvernezi ! 

    1. traseistii sunttot un fel de baieti destepti care vorsa fie mereu in fata.Daca tot ii primim sa-i primim ca membri simpli si atat !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb