CONFLICTUL DIN UCRAINA: Serghei Lavrov anunţă un acord privind dezescaladarea tensiunilor

A.C.
Internaţional / 17 aprilie 2014

Acord pentru detensionarea situaţiei, la reuniunea de la Geneva

Update 19:56 SUA aşteaptă aplicarea imediată a acordului privind Ucraina, în caz contrar avertizând cu sancţiuni

Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, UE şi Statelor Unite au ajuns la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, în primul rând prin pentru dezarmarea "grupurilor ilegale", o referire la miliţiile proruse, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Statele Unite cer aplicarea imediată a acordului de la Geneva, îndemnând Rusia să se asigure că miliţiile proruse din Ucraina depun armele şi părăsesc instituţiile ocupate, avertizând Moscova cu noi sancţiuni dacă aceste propuneri nu se vor concretiza.

---

Update 19:30 Acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, la reuniunea de la Geneva

"S-a ajuns la un acord pe etape pentru detensionarea crizei din Ucraina", a spus Lavrov, citat de AFP.

"Am stabilit dezarmarea grupurilor ilegale", a continuat şeful diplomaţiei ruse, referindu-se la miliţiile proruse din estul Ucrainei.

"Rusia nu are nicio dorinţă de a trimite trupe în Ucraina", a insistat şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov a subliniat că situaţia de criză din Ucraina trebuie soluţionată cu acordul tuturor locuitorilor ţării, pledând pentru respectarea identităţii culturale şi a drepturilor tuturor regiunilor ucrainene.

La reuniunea din Elveţia au participat Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, secretarul de Stat american, John Kerry, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi Andrei Deşciţa, şeful diplomaţiei ucrainene.

---

Update 19.00 Autorităţile ucrainene susţin că au arestat zece spioni ruşi

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au arestat zece "spioni ruşi" suspectaţi că au încurajat violenţele în estul rusofon al Ucrainei, informează AFP.

Arestările au avut loc în ultimele şase săptămâni, iar misiunile în scopul destabilizării reprezintă "principala ameninţare actuală" la adresa securităţii Ucrainei, a declarat Marina Ostapenko, purtătorul de cuvânt al SBU.

"Am identificat zece cetăţeni cu paşapoarte ruse care se află în prezent la Kiev, fiind anchetate", a spus oficialul SBU.

"Reţelele ruse de spionaj reprezintă principala ameninţare", a subliniat Marina Ostapenko.

Direcţia de contraspionaj a SBU a anunţat miercuri că 40 de spioni ruşi au fost depistaţi în Ucraina de la începutul lunii martie până în prezent.

---

Cel puţin trei separatişti proruşi au fost ucişi în confruntările de la Mariupol, în apropiere de Marea Azov, susţin autorităţile de la Kiev, potrivit Reuters.

Forţele speciale "Alfa" din cadrul Serviciilor speciale ucrainene (SBU) au reuşit să oprească, în noaptea de ieri spre astăzi, asaltul asupra unităţii militare din Mariupol, potrivit surselor din presă.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat într-un mesaj postat astăzi pe pagina sa de Facebook că trei separatişti proruşi au fost ucişi. "Potrivit datelor preliminare, trei atacatori au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi", a precizat acesta. Avakov a declarat că separatiştii au aruncat cu cocteiluri Molotov şi alte dispozitive incendiare în timpul confruntărilor, potrivit Russia Today.

Activişti proruşi au lansat ieri seară un asalt asupra unei unităţi militare din oraşul ucrainean Mariupol, folosind arme automate şi cocteiluri Molotov.

Reprezentanţii Rusiei, Ucrainei, UE şi Statelor Unite se pregătesc pentru o reuniune diplomatică la Geneva, în vederea detensionării situaţiei din Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb