CONFORM UNQUOTE Bitdefender a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru un IPO în Statele Unite

A.I.
Piaţa de Capital / 12 decembrie 2021

Bitdefender a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru un IPO în Statele Unite

În 2017, compania era evaluată la 600 milioane de dolari

Bitdefender, compania de securitate cibernetică fondată de Florian Talpeş, a angajat la începutul acestei luni băncile JP Morgan şi Morgan Stanley pentru un IPO în Statele Unite, conform site-ului Unquote, ce citează trei surse apropiate situaţiei.

Conducerea companiei are în vedere listarea companiei încă de dinainte de 2010, Florian Talpeş declarând de mai multe ori că ţinteşte o listare pe o bursă externă, adecvată companiilor din tehnologie, cum ar fi New York sau Londra. În luna februarie a acestui an, Mergermarket scria că este probabil ca Bitdefender să urmărească o listare în 2022, opeaţiune prin care fondul european Vitruvian Partners să-şi facă exit-ul din companie.

"Condiţiile actuale sunt favorabile unui exit folosind mecanismele pieţelor publice, deoarece investitorii caută active de tehnologie şi orientate spre creştere", scria atunci Mergermarket, citând surse. Vitruvian va urmări evoluţia acţiunilor UiPath înainte de a face mişcarea decisivă, mai nota agenţia de ştiri financiare.

În cazul unui IPO, firma cehă de securitate cibernetică Avast poate fi văzută drept un etalon pentru evaluare, conform Mergermarket. Avast s-a listat la Londra în 2018 după un IPO dificil, dar de atunci capitalizarea sa a crescut de circa 2,5 ori, fiind în prezent de 6,35 miliarde de lire, conform Yahoo Finance.

În 2017, când Vitruvian a preluat 30% din companie, Bitdefender a fost evaluată la 600 milioane de dolari.

Bitdefender este un lider recunoscut în domeniul securităţii IT, care oferă soluţii de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Compania are clienţi din 170 de ţări şi peste 1.600 de angajaţi, dintre care mai mult de 800 sunt ingineri şi cercetători. A fost fondată în 2001, are sediul central în Bucureşti şi birouri în Statele Unite, Europa şi Australia.

Anul trecut, compania a avut venituri de 900 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de cele din anul trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 140,45 milioane de lei, cu mult peste rezultatul din 2019, de 6,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Daca iubeau tara se listau la BVB.

    1. nu au de unde sa absoarba 2-3 poate 8 miliarde de lei din bvb, fondurile de pensii nu cred ca cumpara evaluari halucinante de tip nasdaq

      Ce legatura are iubirea de tara cu nevoia de capitalizare peste putinta pietei romanesti de capital?!

      In plus, compania tinteste pietele internationale, asa ca ce rost are sa piarda oportunitatea de a castiga notorietate prin listarea cu fanfara la New York? 

      Daca tara aceasta si-ar fi iubit copii, cetatenii si firmele, atunci ar fi organizat totul pe alte baze si, astazi, am fi avut o alta statura economica si financiara.

      In rest, da, ne putem plange ca "daca si-ar fi iubit tara" ... 

      nu-s daci,n-ai ce sa faci cu ei, atita s-a putut

      Era o ironie. Te'ai dus dupa fenta.

      E clar ca Protaru sare calu', o da pe ironii. Ce sa-i faci, unii atat pot.

      La fel de clar e ca nu tzin nici parerile ca n-ar avea de unde atrage 2-3-8 mld lei. Pai 8 miliarde sunt cam 1,6 mld euro. I se pare cuiva o suma mare, presupunand ca nu ai fi ipocrit?! 

      De dragul calculelor, 8.000.000.000lei : 100.000 investitori = 80.000 lei / investitor, ceea ce este o suma MO-DI-CA. De unde iei 100.000 romani? Pai e super simplu, BVB+intermediarii ar putea investi serios in reclama, cu ajutorul ASF. Din 100.000 investitori, poate ar fi 50-60k reali, PF iar restul firme.

      Pe scurt, daca cineva ar vrea s-o faca, ar face-o. Daca nu.... sarim toti cu scuze/pretexte/motive/alibiuri . 

      esti diletant rau, ninoninonino, 100,000 investitori cu 80,000 lei de plasat pe Bitdefender.

      Din cate inteleg din ce scrii, bani ar putea fi gasiti pe BVB. Daca sunt bani pe BVB, dupa cum spui, iar ei se listeaza afara, chiar dovedeste ca nu-si iubesc tarisoara draga pe care o clamam zilnic.

      Eu ironizam discursurile patriotice care apar in astfel de situatii (vezi Uipath), nu listarea lor afara.

      Daca se listeaza afara, o fac pentru motive evidente si indreptatie pentru interesul companiei. Intre timp, noua ne ramane sa ascultam aceleasi discursuri despre dezvoltarea pietei locale. 

    Macar o listare duala daca nu se poate doar BVB.

    1. Daca se iau dupa modelul Avast e cam exclusa o listare duala. Avast care e companie din Cehia s-a listat dual, la Londra principal si la Praga secundar, dar din ce stiu au renuntat la bursa din Cehia. Nu stiu mai multe detalii. La Londra fac parte din FTSE 100.

    Pe BVB se listeaza doar cotete precum CAB,ABN,CLAIM. Nu au ce cauta companii de viitor.

    1. Mda si ni se promite marea cu sarea, in loc sa treaca baietii la fapte: Hidro, CFR, OTP, CEC, Eximbank, etc, etc...

      Nici nu vreau sa ma gandesc la varianta in care HOTII (toti, civili + gradati) listau BCR pe BVB si abia apoi o vindeau austri-hotilor. Macar era un pret de piata, public, vizibil, masurabil.

      daca statul ar lista CFR, cred ca nu ar cumpara nimeni la halul in care merge. OTP este listata. dar la Budapesta, doar e banca ungureasca ;) vezi ca "hotii" au vandut BCR la o evaluare de ~6 mld EUR in 2005. prin comparatie, TLV azi are o capitalizare de ~3 mld EUR

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb