Congresmenii SUA vor merge mai departe cu un proiect de lege referitor la TikTok

D.T.
Internaţional / 27 martie 2023

Congresmenii SUA vor merge mai departe cu un proiect de lege referitor la TikTok

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Kevin McCarthy, a declarat ieri că congresmenii vor merge mai departe cu o legislaţie care să răspundă îngrijorărilor de securitate naţională cu privire la TikTok, susţinând că guvernul Chinei a avut acces la datele utilizatorilor aplicaţiei video de socializare, transmite News.ro.

În Statele Unite, există apeluri tot mai mari de a interzice TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, sau de a adopta o legislaţie bipartizană pentru a acorda administraţiei preşedintelui Joe Biden autoritatea legală de a solicita o interdicţie. Guvernul american a interzis recent angajaţilor instalarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu.

"Camera va merge mai departe cu o legislaţie care să îi protejeze pe americani de tentaculele tehnologice ale Partidului Comunist Chinez", a spus McCarthy pe Twitter.

CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a apărut joi în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor SUA timp de aproximativ cinci ore, iar parlamentarii ambelor partide l-au auditat despre securitatea naţională şi alte preocupări care implică aplicaţia, care are 150 de milioane de utilizatori americani, arată sursa.

În audierea de joi, CEO-ul TikTok a fost întrebat dacă a spionat americani prin intermediul aplicaţiei, la cererea Beijingului. Chew a răspuns: "Nu".

Reprezentantul republican Neal Dunn a făcut apoi referire la dezvăluirea companiei din decembrie, potrivit căreia unii angajaţi din China ai ByteDance au accesat necorespunzător datele de utilizatori TikTok a doi jurnalişti şi că nu mai sunt angajaţi de companie. Şi a repetat întrebarea dacă ByteDance spionează.

"Nu cred că spionajul este modul corect de a o descrie", a spus Chew. El a continuat descriind informaţiile ca implicând "o investigaţie internă", înainte de a fi întrerupt.

McCarthy, un republican, a spus într-un tweet, ieri: "Este foarte îngrijorător faptul că CEO-ul TikTok nu poate fi sincer şi să admită ceea ce ştim deja că este adevărat - China are acces la datele utilizatorilor TikTok".

Compania spune că a cheltuit peste 1,5 miliarde de dolari pentru eforturile de securitate a datelor, proiect numit "Project Texas", care are în prezent aproape 1.500 de angajaţi cu normă întreagă, şi că are contract cu Oracle pentru a stoca datele utilizatorilor TikTok din SUA.

În loc să liniştească îngrijorările parlamentarilor, apariţia de joi a lui Chew în faţa Congresului "a crescut de fapt probabilitatea ca Congresul să ia unele măsuri", a declarat ieri, reprezentantul Mike Gallagher din Wisconsin, preşedintele republican al Comitetului Selectat al Camerei pentru Partidul Comunist Chinez.

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a pierdut o serie de hotărâri judecătoreşti în 2020, când a încercat să interzică TikTok şi o altă aplicaţie deţinută de China, WeChat, o divizie a Tencent. Mulţi democraţi şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorări, deşi nu au susţinut încă în mod explicit o interdicţie din SUA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "TikTok" mare pericol de securitate nationala americana,

    dar Facebuc,twitter.....,si celelalte "bunatati" americane

    nu sunt pericol de securitate ptr. tarile LUMII ??!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb