CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD S-A ÎNCHEIAT: "Premierul Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD"

V.D
Politică / 10 martie 2018

"Premierul Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD"

Actualizare 18:40 Premierul Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD, a decis Congresul extraordinar al PSD.

Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general cu 3.063 de voturi pentru, împotrivă înregistrându-se 668 de voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 de voturi "pentru" şi 3.063 de voturi împotriv.

Premierul Viorica Dăncilă a devenit preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD. S-au înregistrat 939 de voturi "împotrivă".

Pentru aceeaşi funcţie, Ecaterina Andronescu a obţinut 541 de voturi "pentru", "împotrivă fiind înregistrate 3.278 de voturi''. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a obţinut 292 ''pentru'' şi 3.527 ''împotrivă''.

În cadrul Congresului extraordinar au fost validaţi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare:

Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava): Doina Fedorovici (PSD Botoşani) şi Gabriel Vlase (PSD Bacău)

Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Tulcea): Mirela Furtună (PSD Tulcea) şi Marian Oprişan (PSD Vrancea)

Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman): Carmen Dan - PSD Teleorman (pe locurile alocate femeilor) şi Adrian Ţuţuianu - PSD Dâmboviţa

Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea): Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj) şi Paul Stănescu (PSD Olt)

Regiunea Vest (Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş): Natalia Intotero (PSD Hunedoara) şi Mihai Fifor (PSD Arad)

Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj): Doina Pană (PSD Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (PSD Maramureş)

Regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu): Roxana Mînzatu (PSD Braşov) şi Bogdan Trif (PSD Sibiu)

Regiunea Bucureşti - Ilfov: Gabriela Firea (pe locurile alocate femeilor) şi Robert Negoiţă - PSD Sector 3 (pe locul alocat bărbaţilor).

La lucrări au fost prezenţi peste 4.000 de delegaţi. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv. De asemenea, Daniel Florea şi-a retras candidatura depusă pentru funcţia de vicepreşedinte pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov.

------

Actualizare 17:30 Votul s-a încheiat, se aşteaptă rezultatele

Cei peste 4.000 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD au votat candidaţii pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD şi-au depus candidatura premierul Viorica Dăncilă, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Ulterior, în timpul desfăşurării lucrărilor Congresului, Andronescu şi Bănicioiu s-au retras din cursă.

Candidaturile au fost validate vineri, într-o reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în ajunul căreia mai mulţi lideri ai PSD şi-au anunţat candidatura la o funcţie de conducere în partid.

-------

Actualizare 17:00 Fifor: Congresul de astăzi trebuie să transmită un mesaj puternic tuturor ţărilor europene şi nu numai

Ministrul Apărării, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte pentru Regiunea de Vest în cadrul Congresului PSD, a declarat sâmbătă că PSD trebuie să demonstreze că singura agendă care contează este aceea a cetăţenilor, iar acest Congres "trebuie să transmită un mesaj puternic tuturor ţărilor europene şi nu numai".

"Sunt deosebit de onorat să fiu astăzi în faţa dumneavoastră şi vă invit pe toţi să privinm Congresul nostrum ca pe un forum al social-democraţiei, în care să transmitem un mesaj puternic tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei. Doresc să transmitem astăzi un mesaj de solidaritate şi unitate, doresc să vorbim astăzi despre adevăratele valori şi principii social-democrate, despre responsabilitate, şi profesionalism, puse în slujba cetăţenilor, care în decembrie 2016 ne-au acordat încrederea lor. Trebuie să demonstrăm încă o dată că pentru PSD singura agendă care contează cu adevărat este agenda cetăţeanului român, indiferent de categoria socio-profesională din care face parte. Am promis românilor bunăstare, stabilitate, maturitate politică, măsuri concrete (...) Asta facem de un an şi mai bine, cu toată opoziţia disperată a tuturor celor care doresc o Românie izolată, fără posibilităţi de dezvoltare, cu o societate fracturată şi fără prea mare speranţă în viitor. Congresul de astăzi trebuie să transmită un mesaj puternic tuturor ţărilor europene şi nu numai. Este imperios necesar să vorbim despre eforturile constante ale PSD, ale Guvernului, de a construi o Românie bazată pe dezvoltare durabilă, pe legislaţie corectă şi transparentă, pe instituţii puternice puse în slujba cetăţeanului, nu împotriva acestora", a spus Mihai Fifor.

-------

Actualizare 15:40 Votul pentru cele 18 funcţii de conducere din PSD în cadrul Congresului a început

Votul din cadrul Congresului extraordinar al PSD pentru cele 18 funcţii de vicepreşedinţi, preşedinte executiv şi secretar general a început, iar candidaţii nu au mai fost lăsaţi să ţină discursuri.

Deşi în programul iniţial erau prevăzute şi discursuri ale candidaţilor, acestea nu au mai avut loc. Între participanţii la congres circulă zvonuri că aceştia ar putea să le vorbească participanţilor în timpul votului.

După discursul de o oră şi jumătate al lui Liviu Dragnea şi după discursul premierului Viorica Dăncilă, la congres s-a luat o scurtă pauză.

Apoi, s-a trecut direct la vot.

------

Actualizare 15:30 Dăncilă: "Din planul prezentat de domnul preşedinte, eu am onoarea de a face primul pas - dezvoltarea României în primii trei ani"

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, măsurile pe care Guvernul intenţionează să le implementeze, între care legea achiziţiilor publice, legea finanţelor publice şi modificarea legii redevenţelor.

"Astăzi avem o nouă viziune, o nouă direcţie, care trebuie introduse în dezbaterea publică, astfel încât să ajungem la un consens instituţional şi politic cu privire la pilonii de dezvoltare pe termen mediu şi lung. În calitate de prim-ministru vă pot spune că România avea mare nevoie de o astfel de viziune. Prim-ministrul şi Guvernul trebuie să aibă în vedere o direcţie clară de dezvoltare a ţării, altfel riscăm să devenim prizonierii conjuncturii şi problemelor de zi cu zi, fără să mai vedem parcursul de ansamblu al acestei ţări. Din planul prezentat de domnul preşedinte, eu am onoarea de a face primul pas - dezvoltarea României în primii trei ani, până în 2020. Vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua la 100 de ani de la Marea Unire", a spus Viorica Dăncilă, la începutul discursului său la congresul PSD.

-----

Actualizare 14: 10 Dragnea: "Avem în vedere acordarea unui sprijin financiar pentru categorii cu venituri mici din R.Moldova"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că România ar putea acorda în această vară sprijin financiar pentru oamenii cu venituri mici din Republica Moldova, precizând că subiectul va fi luat în discuţie în cadrul coaliţiei şi Guvernului.

"O atenţie specială vreau să o acordăm relaţiilor cu Republica Moldova, vreau să intensificăm sprijinul acordat de până acum, printr-o susţinere fermă pentru apropierea faţă de UE şi pentru apropierea faţă de România. Trebuie să vorbim de apropierea faţă de România. Sigur că vrem să-i ajutăm să se integreze în UE, dar nu cumva vrem să-i ajutăm să se apropie şi de noi, de români, de fraţii lor, de România? Vom dezvolta relaţiile economice şi sociale (...) ele sunt pe masa guvernului şi, din câte ştiu, sunt în curs de aprobare în diverse domenii. Vreau doar să spun că avem în vedere să discutăm în coaliţie şi să transmitem guvernului despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar în această vară pentru categorii cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. Sper să găsească o soluţie guvernul la acest lucru'', a mai spus Dragnea.

-------

Actualizare 13:50 Dragnea i-a cerut ministrului de Externe să facă rapid o propunere de ambasador al României în Israel

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, i-a solicitat, ministrului de Externe să facă, foarte rapid, o propunere pentru funcţia de ambasador al României în Israel.

"Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea din ce în ce mai mare pe care statul Israel o are faţă de România şi în acest context îl rog pe ministrul de Externe ca foarte rapid, foarte rapid să transmită primului ministru şi preşedintelui României propunerea pentru ambasador în Israel din partea României. Este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă", a afirmat Dragnea.

------

Actualizare 13: 40 "Dragnea: Vom întări Parteneriatul cu SUA. Ne-am respectat toate angajamentele militare, vrem şi beneficii materiale"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că actuala guvernare va întări Parteneriatul cu SUA, el subliniind că România şi-a îndeplinit angajamentele militare, iar acum doreşte şi beneficii materiale.

"Perspectiva noastră naţională asupra politicii externe - vom întări Parnteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând puternic şi componenta economică. Avem un parteneriat foarte bun pe partea de Apărare, dar eu cred că această ţară, România, are dreptul să beneficieze şi de o componentă economică. Noi ne-am respectat toate angajamentele militare, vrem să avem şi beneficii materiale", a afirmat Dragnea.

El a spus că guvernarea actuală vrea să construiască relaţii speciale în domeniul economic şi în industria de Apărare cu Germania, Franţa şi Marea Britanie.

"Noi am realizat, şi nu altcineva, obiectivul de 2% pentru Apărare. Nu vrem ca acest 2% să plece din ţară, vrem ca cea mai mare parte a echipamentelor militare să se producă în România", a subliniat Dragnea.

--------

Actualizare 13: 20 Dragnea: Vom duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a codurilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat răspicat, că vor duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii.

"În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul - şi sunt convins că va fi cazul -, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor", a declarat Liviu Dragnea.

--------

Actualizare 13:10 Dragnea: "Vom apăra suveranitatea României inclusiv prin lege"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege.

România este un stat suveran, aşa scrie în Constituţie. Să nu uităm asta. Atunci când oameni politici, şefi de instituţii, voci cunoscute ale societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, (...) în aceste situaţii pierdem suveranitate, independenţă, demnitate, respect şi nu câştigăm nimic. Defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că "atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa românilor şi trebuie să înceteze".

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că PSD va apăra suveranitatea ţării, inclusiv prin lege: "Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă internă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament".

------

Actualizare 12:30 Kelemen Hunor: "Vom susţine coaliţia în Parlament până când simţim că acţiunile ei servesc binele comun"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, în cadrul Congresului extraordinar al PSD, că formaţiunea pe care o reprezintă va susţine coaliţia de guvernare în Parlament atâta timp cât ''acţiunile şi deciziile ei servesc binele comun''.

"Vom susţine această coaliţie în Parlament până când simţim că acţiunile şi deciziile coaliţiei servesc binele comun şi că în centrul deciziilor se află cetăţeanul", a spus el.

-------

Actualizare 12:10 Preşedintele Senatului a vorbit la Congresul PSD despre "circul" făcut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea coaliţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Congresul Extraordinar al PSD, că este onorat să participe la acest Congres şi a amintit de "circul" făcut de preşedintele Klaus Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE anul trecut. Tăriceanu a spus că PSD-ALDE este într-o cursă împotriva "statului paralel".

"Dragi colegi, dragi delegaţi, este pentru mine o mare onoare să am posibilitatea să mă adresez în cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Vă invit pentru început, însă, să vă amintiţi ceva care nu a trecut de multă vreme, şi anume momentul decembrie 2016. Vreau să va aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coaliţiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori-marionetă, aşa-numitele acţiuni la rupere, cum sunt cunoscute în limbajul de specialitate (...) Am înţeles că pentru Guvernul nostru nu vor urma zile simple şi din ceea ce am văzut de un an şi câteva luni încoace, iată că această impresie pe care o aveam atunci s-a confirmat din păcate. Eram şi suntem şi acum într-o luptă complicată împotriva statului paralel. Se pare că această cursă nu este o cursă de sprint de 100 de metri, este mai degrabă un maraton (...) Orice Congres este şi un moment de bilanţ, dar mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că suntem pe un drum bun", a declarat Tăriceanu.

-------

Actualizare 11:50 Niculae Bădălău: "Congresul este foarte bun, întăreşte unitatea în partid"

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Niculae Bădălău, care a fost propus la şefia Consiliului Naţional al acestei formaţiuni politice, şi-a exprimat, convingerea că congresul extraordinar al PSD va întări unitatea în partid.

"Congresul este foarte bun, întăreşte unitatea în partid şi, indiferent, chiar dacă sunt alegeri în momentul acesta, întăreşte sănătatea partidului", a afirmat Bădălău.

-------

Actualizare 11:20 Congresul extraordinar al PSD a început

Congresul extraordinar al PSD a început astăzi, la Sala Palatului, unde au venit peste 4.000 de delegaţi pentru a alege preşedintele executiv, secretarul general şi cei 16 vicepreşedinţi ai partidului. În faţa Sălii Palatului sunt şi peste 200 de protestatari şi au fost deja incidente cu jandarmii, care au desfăşurat un dispozitiv în zonă.

Pe clădirea Sălii Palatului este desfăşurat un banner de mari dimensiuni cu mesajul: "România reunită".

Înainte de a începe, Dragnea şi Dăncilă s-au plimbat prin sală, au dat mâna şi s-au îmbrăţişat cu participanţii.

------

Actualizare 11:00 GABRIELA FIREA: "Fac un îndemn la înţelepciune, la calm şi colegialitate"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut, astăzi, un apel la înţelepciune, calm şi colegialitate, înainte de Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD).

Ea a declarat că trebuie evitate certurile în interiorul PSD, subliniind că "dacă vor fi spuse lucruri urâte", acestea vor fi decontate nu de o singură persoană, ci de întreaga echipă şi "nu se va putea repara un rău deja făcut".

"Cu siguranţă că nu creăm o impresie bună atunci când ne certăm între noi. Sunt convinsă că toţi colegii au, de fapt, gânduri bune. Probabil nu de fiecare dată maniera de a exprima acele gânduri a fost potrivită. Eu fac un îndemn la înţelepciune, un îndemn la calm şi colegialitate şi să nu uităm că vine şi ziua de luni. Dacă rupem punţile dintre noi, ce vom mai face de luni înainte?", a afirmat Firea.

-------

Actualizare 10:30 Proteste în faţa Sălii Palatului

Câteva zeci de persoane protesteaza sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde are loc Congresul PSD. Trei manifestanţi au fost luaţi de jandarmi, după ce nu ar fi respectat indicaţiile forţelor de ordine.

Protestatarii scandează împotriva coaliţiei de guvernare şi cer demisia şefilor celor două camere ale Parlamentului. Ei strigă "Hoţii", "Demisia", "Să vă fie ruşine" şi "PSD ciuma roşie".

În jurul Sălii Palatului a fost desfăşurat un dispozitiv de jandarmi.

-------

PSD se reuneşte astăzi în Congresul extraordinar, convocat în urmă cu mai puţin de o lună. Deşi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului mai aveau mandat încă un an şi jumătate, s-a decis organizarea de alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi, însă nu şi pentru preşedintele partidului. Pentru cele 18 funcţii candidează 23 de social-democraţi.

Candidaturile au fost validate vineri, într-o reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în ajunul căreia mai mulţi lideri ai PSD şi-au anunţat candidatura la o funcţie de conducere în partid. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au înscris la preşedinte executiv, funcţie pentru care va candida şi premierul Viorica Dăncilă, după ce organizaţia Bucureşti-Ilfov şi-a exprimat susţinerea în acest sens. Pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Codrin Ştefănescu şi Marian Neacşu.

La Congresul de la Sala Palatului, toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot, după cum a anunţat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Astăzi au fost câteva hotărâri adoptate în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcţia de vicepreşedinte pe Regiunea Sud, şi domnul Codrin Ştefănescu, pentru funcţia de secretar general. Deci avem 24 de candidaţi aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot", a declarat Dragnea, după Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Aproape 4.000 de delegaţi sunt aşteptaţi la congresul care va începe la ora 11.00, la Sala Palatului.

Participanţii trebuie să aprobe modificarea Statutului PSD, astfel încât în BPN să fie 16 vicepreşedinţi, câte doi - un bărbat şi o femeie - pe fiecare regiune.

Toţi delegaţii vor vota preşedintele executiv şi secretarul general, cele mai mari şanse avându-le Viorica Dăncilă şi Marian Neacşu, care sunt susţinuţi de Liviu Dragnea. Pentru vicepreşedinţi, delegaţii vor vota pe regiuni, iar pentru majoritatea funcţiilor există un singur candidat.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Vom munci si vom lupta,

    Tagma ne-o vom apara!. 

    1. Poți opta pentru un alt partid.

      Ce opțiuni vrei să înlocuiești Securitatea? 

    Trebuie recunoscut; in PSD mai exista si idei bune si patriotism.

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat răspicat, că vor duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii. 

    "În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. ... 

    ....................... ..........................

    ...."Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă internă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament". 

    1. Sunt doar mesaje de pacalit prostimea. In spatele acestor mesaje mafia baronilor locali hraniti de la centru isi continua nestingherita pradarea tarii. Din buzunarul tau banii ajung la buget si de acolo in buzunarele baronimor locali si ale gastilor lor (via contracte publice, dezmata pe banul public etc.) iar de acolo, mai departe, in paradisuri fiscale, in investitii departe de Europa (ca sa li se piarda urma banilor) cum ar fi Brazilia, in masinis cumpe, excursii, lux etc. In concluzie, te aburesc cu lozinci de genul asta si in paralel te lasa fara bani. Asta este PSD-ul. Un partid de baroni hamesiti precum lupii care trebuie hraniti bine de conducerea partidului pentru ca altfel conducerea va fi sfasiata de acesti lupi. Iar "hrana" lor este luata de la gura noastra si a familiilor noastre (cu lozinci frumoase si cu iluzia ca ne vor crea justitie, invatamant, spitale, autostrazi etc.).. Singura teama a acestor lupi hamesiti este justitia (doar ea ii mai poate stopa) si de aceea marea batalie este acum pentru justitie . Si aceasta batalie nu este pentru tine (asa cum te mint) ci pentru ei. Odata justitia controlata de ei, vor putea sa fure din buzunarul tau oricat doresc pentru ca nu va mai avea cine sa-i opreasca.

      dragnea duce galeata la gunoi...

      găleata = Securitatea

    Al XV - lea Congrul Extraordinar al PCR s-a incheiat.

    Ne cerem scuze! v-am dus in eroare; banerul a fost tiparit gresit. 

    1. La partide sunt congrese, la Securitate, celule.

    Congresul este foarte bun, întăreşte unitatea în partid şi, indiferent, chiar dacă sunt alegeri în momentul acesta, întăreşte sănătatea partidului", a afirmat Bădălău.  

    Domnule Babalau, unitatea in partid era cunoscuta/asigurata:  

    Doar unul e'n toate 

    Si'n cele ce maine  

    Vor rade in soare..... 

    G.Traznea 

    Pentru asigurarea sanatatii partidului, ofer consultatii gratuite.

    1. Are ce face propaganda securistă.

    Congresul s-a incheiat,  

    Dragnea e reconfirmat. 

    Aplauze furtunoase,prelungite...... 

    1. Securitatea trebuie să accelereze varianta DNA. Asta ne mai lipsea acum, reformarea serviciilor secrete.

      Hello there,

      My name is George and I'd like to know if you would have some interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog georgemartjr.com ?  

      We are updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

      If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

      Thanks, 

      George

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb