Congresul PPE - 2.000 de participanţi din 40 de ţări, la Bucureşti

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie

Sursa foto: facebook/Nicolae Ciucă

Sursa foto: facebook/Nicolae Ciucă

English Version

Bucureştiul va fi, în această săptămână, capitala popularilor europeni. Congresul Partidului Popular European începe, azi, la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. În cadrul Congresului PPE se va decide strategia privind alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului, preşedintele Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, care urmează să fie desemnată în cadrul Congresului în mod oficial candidat pentru şefia Comisiei Europene. La eveniment va participa şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Partidul Naţional Liberal găzduieşte la Bucureşti (Romexpo) Congresul Partidului Popular European, un eveniment de amploare, în parteneriat cu Partidul Popular European, cea mai mare familie politică din Europa. Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, anunţa PNL. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că Bucureştiul va deveni "centrul politic al Europei" prin Congresul organizat în România. "La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei", afirma el, referindu-se la Congresul PPE.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber a vorbit despre congres: "Peste câteva zile voi merge la Bucureşti. Sunt încântat de acest lucru pentru că vom decide cu privire la menifesto - ideile pentru viitor. Vom decide, de asemenea, cu privire la candidatul nostru principal, cu privire la cine ne va reprezenta în timpul campaniei europene şi va deveni următorul preşedinte al Comisiei. PPE este puterea Europei". Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat recent, la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat. Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 - 7 martie de la Bucureşti. Mureşan a prezentat şi lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola - Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber - preşedintele României, Klaus Iohannis - prim-ministru Finlandei, Petteri Orpo - prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden - prim-ministrul Suediei, Ulf Kristerrson -preşedintele Ciprului, Nikos Christodoulides -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar - prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic - prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk - prim-ministrul Greciei, Kyriakos Misotakis - prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Proasta e lumea ca nu iese in strada sa-si arate sustinerea fata de "popularii europeni"...

    1. Alternativa la "popularii europeni" este dictatura, terorismul, razboiul, foametea, etc. propagata de anti-europeni.

      Bun venit tuturor liderilor europeni, care sunt primiti cu aceeasi dragoste si respect ca la Sibiu, cand au venit in frunte cu Angela Merkel.

      Dumnezeu sa calauzeasca demersurile si lucrarile voastre spre mai binele Poporului European! 

    Un eveniment politic cit Romania de mare .Deciziile finale vor spulbera opozitia probudapestana si prosovietica din Romania .Opozitia unita (Kelemen ,Barna ,Ciolos,Orban fost de PNL si Tomac atasati cu totii de Simion cel cu mult AUR)vor pierde voturi cu nemiluita .Anunturile ce ne arata : intrarea Romaniei in Schengen , oferta facuta Presedintelui Iohannis si Romaniei ce va detine o functie extrem de importanta in UE sau NATO, continuarea PNRR pina in 2028 totul suprapus peste deciziile guvernamentale ce fac deja referire la cresterile salariale si la cresterea etapizata a pensiilor impreuna cu ajutoarele oferite cetatenilor defavorizati spulbera orisicare forma de Opozitie .Opozitia nu are ce oferi romanilor .Fara banii din UE pierdem tot ceea ce am agonisit iar daca vine Putin pierdem si libertatea de exprimare si casele si masinile si chiar tara . Alegerea este extrem de simpla .Fara partide mincinos nationaliste .Extremismul nu are loc in Romania .

    1. Poporu, fermierii, oamenii liberi unde sunt?

      De ce dau pe mancare cu 60% mai mult ca acu 2 ani ???  

      Pentru ca nu muncesti in primul rand si in al 2-lea pentru ca trebe sa platesti incompetenta bugetarilor si pensiile speciale ! SI toti pe care-i numesti "poporu" sunt la locul lor si apreciaza ce se intampla pentru ca inteleg importanta, nu ca tine! Vezi ca hauristii tai vor sa incropeasca un protest si nu prea le iese :)

    exemplu perfect de hoti!

    Sa ii huiduie lumea ., Si sa voteze cu creier! 

    Prostii care nu ne-au acceptat in Schengen... 

    Austria vrea gazele ./  

    Sa li se ia banii! 

    OMV a furat , cu sprijin romanesc.

    Sa ii judece si sa le ia banii , si austriecilor si romanilor care i-au sprijinit. 

    Nehamer e la voi. E putinist.

    S-a opus Schengen ptr Romania .

    Asta este real 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb