Congresul PSD - pe 27august

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2004

Congresul Naţional Extraordinar al PSD, care are ca punct principal restructurarea partidului, va avea loc pe 27 august, susţin surse din PSD. Informaţia confirmă declaraţia făcută recent de purtătorul de cuvînt al PSD, Titus Corlăţean, potrivit căreia data Congresului va fi amînată cu două săptămîni, spre sfîrşitul lunii august.

La Congresul Naţional, care va fi pregătit de Biroul de Coordonare, va fi anunţată şi persoana ce va candida la preşedinţie din partea PSD.

Congresul ar urma să aprobe propunerile lui Adrian Năstase de reformare a partidului, reducerea numărului de vicepreşedinţi şi organizarea de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare. Totdată, evenimentul ar trebui să tranşeze conflictul dintre diversele grupuri de putere din PSD.

Există voci care susţin că decizia de sîmbătă a Delegaţiei Permanente a PSD, privind autosuspendarea sa, a fost o lovitură puternică dată de Adrian Năstase celorlalte grupări din partid. Surse din PSD au precizat că Delegaţia Permanentă nu s-a autosuspendat, cum a declarat preşedintele Adrian Năstase, ci a decis doar să îşi întrerupă temporar activitatea, pînă la Congresul Naţional al partidului.

PSD trece printr-o criză internă, cauzată de rezultatele sub aşteptări ale alegerilor locale. Învingătorii în alegeri au cerut demisiile celor învinşi, fapt care a dus la declanşarea unor lupte interne în partid. În consecinţă, Adrian Năstase a decis suspendarea oricăror conflicte pînă la Congresul Naţional, unde fiecare va trebui să vină cu propuneri concrete de redresare a imaginii partidului. Un rol important în configuraţia ulterioară a partidului îl va juca şi preşedintele ţării, Ion Iliescu, care, după două runde de dicuţii cu Adrian Năstase, va mai avea cîteva întîlniri cu liderii PSD pînă la Congres. Opoziţia a criticat intervenţia preşedintelui în viaţa internă a partidului de guvernămînt, motiv pentru care nu i-a mai recunoscut autoritatea de parte neutră pe scena politică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb