Connections Consult a înregistrat un profit brut de 5,11 milioane lei

G.D.
Piaţa de Capital / 27 martie 2023

Connections Consult a înregistrat un profit brut de 5,11 milioane lei

Connections Consult (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat venituri consolidate de 58,46 milioane de lei în 2022 şi un profit brut de 5,11 milioane lei, cu o creştere de 48% faţă de 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în perioada de raportare, Connections a înregistrat o creştere de 29% a veniturilor faţă de anul trecut pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii de software şi RPA, precum şi al creşterii volumului de servicii de consultanţă software şi outsourcing oferite în cadrul Outsourcing Support Services SRL şi Brusch Services SRL.

Profitul brut a crescut cu 48% faţă de 2021, şi, totodată, în această perioadă, verticalele de tehnologie au cunoscut o consolidare a contribuţiei la veniturile totale ale grupului.

În acest sens, linia de servicii de dezvoltare software ("software development") a ajuns să aibă o cotă de contribuţie în venituri de 36%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă, la sfârşit de 2022, 6% din total venituri.

Totodată, Grupul a depăşit estimările financiare pentru 2022, menţionate în memorandumul din plasamentul privat şi în cel de la listarea tehnică din Septembrie 2021, atât în ceea ce priveşte veniturile (creştere de 18% faţă de estimări), dar şi profitul brut (creştere de 20,31% faţă de estimări), subliniază sursa citată.

Connections şi-a respectat angajamentul faţă de investitorii săi şi a continuat să investească resurse în dezvoltarea liniilor de servicii cu potenţial ridicat în vederea maximizării valorii activului net al Grupului.

"Într-un context de piaţă extrem de volatil, la nivel internaţional şi local, cu incertitudini numeroase şi dificil de gestionat: războiul din Ucraina, inflaţia, potenţiala criză alimentară, criza energetică şi cea a lanţurilor de aprovizionare, aşadar, într-un peisaj complex, ne menţinem energia, perseverenţa şi estimările pozitive pentru 2023. Informaţiile financiare prezentate în Raport se aliniază strategiei anunţate de Connections privind dezvoltarea afacerii şi este o dovadă a capacităţii şi angajamentului de a creşte valoarea activelor sale", a declarat Radu Marcu, co-CEO Connections Consult.

La data publicării raportului financiar curent pentru 2022, Connections a inclus deja pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 24.04.2023 votarea programului de acţiuni pentru salariaţi de tip Employee Stock Options (ESOP) şi distribuirea dividendelor aferente profitului grupului obţinut în 2021. Fondatorul şi acţionarul majoritar, Bogdan Florea, nu va face parte din programul ESOP.

"Anul 2022 a însemnat pentru Connections Consult continuarea întăririi poziţiei financiare în Bilanţ. Societatea a înregistrat o creştere a valorii activelor uşor convertibile în cash, după cum o arată şi situaţia comparativă bilanţieră 2021 versus 2022. Creşterea în active circulante este datorată în special creşterii soldului creanţelor la 31 decembrie 2022 comparativ cu 2021, corelată cu o scădere a soldului de cash. Acest lucru se datorează utilizării de cash pentru creşterea business-ului", a precizat Bogdan Florea, co-CEO Connections Consult

La finele anului 2022 emitentul a înregistrat un sold al Activelor Circulante în cuantum de 22.009.821 de lei cu 11,25% mai mult faţă de 31.12.2021, din care 4,5 milioane de lei o reprezentau disponibilităţile băneşti.

Potrivit bugetului pentru anul 2022, Connections îşi propune o cifră de afaceri consolidată de 83 milioane de lei şi o EBITDA de 7.75 milioane de lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de toate companiile grupului în care Connections Consult S.A. deţine mai mult de 51%, inclusiv Brusch Services - companie achiziţionată de Grup în 2021.

"Rezultatele excepţionale ale grupului, reflectate în indicatorii mentionaţi mai sus, sunt efectul perseverenţei, creativităţii şi energiei demonstrate de echipa Connections căreia îi mulţumim pentru un an 2022 remarcabil! Mulţumim investitorilor noştri care au arătat răbdare, încredere şi suport moral prin atitudinea dechisă şi abordarea onestă în raport cu compania!", a mai adăugat Bogdan Florea, co-CEO Connections Consult, în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb