CONROM şi APC solicită demiterea ministrului Petre Daea şi a preşedintelui Alexandru Nicolae Bociu

D.T.
Miscellanea / 18 aprilie 2023

CONROM şi APC solicită demiterea ministrului Petre Daea şi a preşedintelui Alexandru Nicolae Bociu

CONROM şi APC au remis astăzi un comunicat, prin care cele două companii cer demisia atât a ministrului Petre Daea, cât şi a preşedintelui ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu. Comunicatul menţionează:

"Confederaţia Naţională a Federaţiilor şi Asociaţiilor de Consumatori (Convenţia CONROM) reprezentată de inginer Vasile Cazan şi Asociaţia Pro Consumatori (APC) reprezentată de conf. univ. dr. Costel Stanciu în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două entităţi cu privire la activitatea comună în domeniul apărării drepturilor şi intereselor economice ale consumatorilor pe parcursul anului 2023, au luat act cu îngrijorare de declaraţia doamnei europarlamentar Maria Grapini în calitatea domniei sale de vicepreşedinte al Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor din Parlamentul European cu privire la cerealele din Ucraina.

3 milioane tone de cereale şi seminţe de plante oleaginoase din Ucraina fără taxe vamale şi fără analize fitosanitare au fost comercializate în România!

Acum cred că s-a înţeles de ce România a primit numai 10 milioane de euro despăgubiri din partea Comisiei Europene! Comisia Europeană a monitorizat traseul cerealelor din Ucraina şi a constatat că Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor NU au făcut nimic să împiedice ca acea cantitate imensă de cereale şi de seminţe oleaginoase fără taxe vamale şi fără control fitosanitar să rămână pe piaţa din România. Deci, culpa aparţine României, iar Comisia Europeană nu va suporta pierderile fermierilor români generate de culpa unor reprezentanţi ai statului român, care a dus la imposibilitatea fermierilor români de a-şi vinde cerealele în România din cauza preţurilor de dumping a cerealelor si seminţelor de plante oleaginoase din Ucraina. Necesarul de cereale şi seminţe de plante oleaginoase pentru piaţa internă a României a fost acoperit din Ucraina fiind achiziţionate de unii crescători de păsări/animale, respectiv unii procesatori români la jumătate din preţul cerealelor autohtone.Cerealele din Ucraina cu pesticide, aflatoxine, micotoxine şi alte chimicale au ajuns în hrana animalelor şi a consumatorilor români! Care vor fi consecinţele? Mii de fermieri români vor da faliment, pentru că vor rămâne cu cerealele nevândute, iar consumatorii români se vor îmbolnăvi fără să cunoască cauza. Prim-ministrul trebuie de îndată să declanşeze o anchetă prin care să-i demaşte pe vinovaţi şi să sesizeze organele de urmărire penală! Prim-ministrul trebuie să dispună recuperarea taxelor vamale de la societăţile comerciale care au vândut pe piaţa din România cereale şi seminţe de plante oleaginoase din Ucraina fără taxe vamale şi fără analize fitosanitare. În ceea ce priveşte despăgubirea marilor fermieri care nu-şi mai pot valorifica pe piaţa internă a României recolta de cereale şi seminţe de plante oleaginoase, în acest caz mai există o singură soluţie - achiziţia de către Guvern a cerealelor pentru rezerva de stat a României!

Totodată, prim-ministrul prin calitatea domniei sale de coordonator al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să dispună analize de laborator pentru cantitatea de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina care nu s-a consumat până la această dată, iar în situaţia în care cantităţile neconsumate de cereale, seminţe oleaginoase şi produsele procesate din acestea nu corespund normelor europene, ele să fie retrase de la comercializare şi din depozitele în care se află, în vederea distrugerii acestora!"

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cea mai mare "BINE CUVANTARE" a agriculturii din Romania, este trimiterea la pensie a lui Daea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb