Conservatorii bulgari au depus mandatul de formare al guvernului

N.R.
Internaţional / 14 iulie 2022

Conservatorii bulgari au depus mandatul de formare al guvernului

Partidul bulgar conservator GERB, a doua formaţiune în parlamentul de la Sofia, a depus astăzi mandatul încredinţat de preşedintele Rumen Radev pentru a încerca formarea guvernului, astfel că Bulgaria se apropie tot mai mult de o nouă rundă de alegeri anticipate, care ar fi al patrulea scrutin legislativ în ultimele 18 luni, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Formaţiunea condusă de fostul premier Boiko Borisov a refuzat mandatul de formare a guvernului imediat ce l-a primit din partea preşedintelui Radev.

Aceasta a fost a doua tentativă eşuată de a forma guvernul, după criza declanşată în urma demiterii prin moţiune de cenzură a premierului Kiril Petkov, foarte apreciat în Occident, mai ales că, spre deosebire de alţi politicieni bulgari, el a susţinut ferm Ucraina în războiul declanşat de Rusia.

Decizia lui Petkov de a expulza 70 de diplomaţi ruşi a fost dezaprobată de socialiştii bulgari, care au făcut parte din coaliţia sa, dar au refuzat să-l susţină în formarea unui nou executiv.

Partidul lui Petkov, ''Continuăm Schimbarea'', l-a propus astfel premier pe ministrul de finanţe Asen Vasilev, care a fost însă nevoit să-şi depună mandatul de formare a guvernului după ce a constatat că nu poate obţine o majoritate în parlament.

Conform Constituţiei, preşedintele Radev trebuie acum să acorde mandatul de formare a guvernului uneia dintre celelalte cinci formaţiuni din parlament, toate fără vreo capacitate vizibilă de a putea coagula o majoritate.

Odată epuizată şi această a treia opţiune şeful statului va trebui să dizolve parlamentul şi să convoace alegerile anticipate, care s-ar putea desfăşura în octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb