Conservatorii îi solicită preşedintelui să promulge Legea "Voiculescu"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2009

Vicepreşedintele Partidului Conservator Marius Marinescu a făcut ieri un apel preşedintelui României să promulge cât mai repede "Legea Voiculescu" prin care se modifică şi completează Legea nr. 10/2001 privind foştii chiriaşi din casele naţionalizate. Potrivit lui Marinescu, fiecare zi de întârziere înseamnă noi tragedii pentru familiile evacuate din casele naţionalizate. "Această lege a trecut prin filtrul celor două Camere ale Parlamentului, dar şi de două ori prin analiza Curţii Constituţionale, dovedind de fiecare dată că este o iniţiativă corectă. Odată cu intrarea în vigoare a legii, se vor termina şi dramele umane la care asistăm de aproape 20 de ani. Legea Voiculescu face dreptate atât foştilor proprietari, cât şi proprietarilor pe Legea 112. Intrarea în vigoare a acestei legi va stopa multe tunuri imobiliare. Legea este echitabilă şi pentru foştii şi pentru actualii proprietari", a argumentat Marius Marinescu, într-o conferinţă de presă. El a anunţat, totodată, faptul că parlamentarii conservatori au în vedere iniţierea, împreună cu partenerii din grupul PSD+PC, a unei Comisii de anchetă parlamentară care să analizeze "retrocedările cu cântec", precum şi cele aproximativ 200.000 de notificări în vederea retrocedării depuse la primării, începând cu anul 2001. Purtătorul de cuvânt al PC, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat că nu este vorba despre tragedii în rândurile celor care locuiesc în vile RA-APPS sau în cartiere luxoase, ci despre drame în cartiere întregi de case dărăpănate în care locuiesc zeci şi zeci de familii. "Legea Voiculescu rezolvă echitabil situaţia acestora. Curtea Constituţională a decis că legea este constituţională, aceasta trebuie aplicată", a spus Bogdan Ciucă.

Pe de altă parte, deputatul PC apreciază că o măsură care trebuie adoptată urgent în Parlament este neimpozitarea profitului reinvestit, această măsură fiind de natură să stimuleze economia românească. De asemenea, el consideră că situaţia pensionarilor trebuie rezolvată. "Rămânem fideli promisiunilor făcute în campania electorală. Cu forţele noastre şi folosindu-ne de pârghiile pe care le avem în alianţă, dorim să susţinem aceste promisiuni. Pensionarii se află într-o situaţie dramatică", a motivat Ciucă. El mai consideră că este nevoie de o taxă de protejare a mediului, conservatorii fiind de altfel iniţiatorii unei propuneri depuse în Parlament privind anularea taxei de primă înmatriculare şi returnarea banilor. În acelaşi timp, Ciucă cere responsabililor din Guvern cu gestionarea banilor încasaţi din această taxă să dea explicaţii unde s-au dus aceste sume.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CCR a decis Corect Constitutional.

    Legea in aceasta forma raspunde inclusiv prevederilor CEDO prin care practic se realizeaza o dreptate Echitabila ambelor categorii de propietari. 

    Felicitari initiativei PSD + PC in vederea realizarii comisiei de ancheta, care sunt ferm convins ca va scoate la suprafata inclusiv magistratii corupti si bineinteles se va crea o imagine de ansamblu si asupra coruptiei de la nivel administrativ. 

    Ce se mai intampla cu baza de date a Primariei Bucuresti ? 

    O tema de analizat ar trebui sa fie si asupra RIL legea 10/2001 pentru care exista decizia 33/2008 in cadrul ICCJ si care este tergiversata la comanda cuiva.

    Justitia trebuie sa ramana independenta si impartiala. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb