CONSILIERUL SPECIAL AL DEPARTAMENTULUI DE JUSTIŢIE AL SUA: "Aliaţii lui Hillary Clinton au spionat biroul executiv al preşedintelui Donald Trump"

G.B
Internaţional / 14 februarie 2022

Donald Trump

Donald Trump

Consilierul special al Departamentului de Justiţie al Statelor Unite John Durham a depus o motiune în data de 11 februarie axată pe potenţiale conflicte de interese legate de reprezentarea fostului avocat de campanie a lui Hillary Clinton, Michael Sussmann, care a fost acuzat că a făcut o declaraţie falsă unui agent federal, potrivit Zerohedge.

Moţiunea împotriva lui Sussmann precizează că acesta i-a spus consilierului general al FBI de atunci, James Baker, în septembrie 2016, cu mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale că nu lucra "pentru niciun client" atunci când a solicitat şi a avut o întâlnire la FBI în care el a prezentat "pretinse date şi "rapoarte guvernamentale" care ar fi demonstrat un canal de comunicaţii ascuns" între Organizaţia Trump şi Alfa Bank, care are legături cu Kremlinul".

Într-o secţiune intitulată "Contextul faptelor", din dosarul lui Durham din 11 februarie, dezvăluie că Sussmann "a adunat şi a transmis acuzaţiile către FBI în numele a cel puţin doi clienţi, inclusiv un director de tehnologie Rodney Joffe (identificat drept Tech Executive 1) de la o companie de internet cu sediul în SUA (Internet Company 1) şi campania Clinton".

Dosarul lui Durham spune că "înregistrările de facturare" ale lui Sussmann reflectă că el "a facturat în mod repetat Campania Clinton pentru munca sa cu privire la acuzaţiile "Bancii Ruse-1" ".

Dosarul a mai dezvăluit că Sussmann şi "Tech Executive" s-au întâlnit şi au comunicat cu un alt partener, care lucra pe post de consilier general al campaniei Clinton. Surse au declarat pentru Fox News că avocatul este Marc Elias, care a lucrat la firma de avocatură Perkins Coie.

Dosarul lui Durham afirmă că, în iulie 2016, directorul de tehnologie a lucrat cu Sussmann, o firmă de investigaţii din SUA (Firma de avocatură 1) în numele campaniei Clinton, numeroşi cercetători cibernetici şi angajaţi de la mai multe companii de internet "asamblând presupusele date şi rapoarte. "

"În legătură cu aceste eforturi, "Tech Executive-1" şi-a exploatat accesul la date de internet non-publice şi/sau deţinute", se arată în dosar. "Tech Executive-1 a solicitat, de asemenea, asistenţa unor cercetători de la o universitate din SUA, care primeau şi analizau cantităţi mari de date de pe Internet în legătură cu un contract în aşteptare de cercetare în domeniul securităţii cibernetice a guvernului federal".

"Tech Executive-1 le-a însărcinat acestor cercetători să extragă datele de pe internet pentru a stabili "un amestec" şi o "poveste" care să-l lege pe candidatul Trump de Rusia", afirmă Durham. "Făcând acest lucru, Tech Executive-1 a indicat că încearcă să mulţumească anumitor "VIP", referindu-se la indivizii de la Law Firm-1 şi la campania Clinton".

John Durham mai spune că, în timpul procesului lui Sussmann, guvernul va stabili că printre datele de internet exploatate de Tech Executive-1 şi asociaţii săi s-a numărat "traficul de internet al sistemului de nume de domeniu (DNS)" de la Trump Tower, un furnizor de asistenţă medicală, clădirea de apartamente a lui Trump din New York şi Casa Albă -Biroul Executiv al Preşedintelui Statelor Unite (EOP).

Consilierul special afirmă că compania de internet pentru care lucra Tech Executive-1 "a ajuns să acceseze şi să întreţină servere dedicate" pentru Biroul Executiv al Preşedintelui, ca "parte a unui aranjament sensibil prin care a furnizat servicii de rezoluţie DNS către EOP".

"Tech Executive-1 şi asociaţii săi au exploatat acest aranjament prin extragerea traficului DNS al EOP şi a altor date în scopul de a culege informaţii defavorabile despre Donald Trump", afirmă Durham.

Dosarul dezvăluie, de asemenea, că Sussmann a furnizat "un set actualizat de acuzaţii", inclusiv datele băncilor ruseşti şi acuzaţii suplimentare referitoare la Trump "unei a doua agenţii a guvernului SUA" în 2017.

Acuzaţiile "s-au bazat, în parte, pe presupusul trafic DNS" pe care Tech Executive-1 şi alţii "l-au asamblat în legătură cu Trump Tower, clădirea de apartamente a lui Donald Trump din New York, EOP şi furnizorul de asistenţă medicală menţionat mai sus", a mai spus Durham.

În întâlnirea lui Sussmann cu cea de-a doua agenţie guvernamentală americană, Durham spune că "Sussmann a furnizat date despre care a susţinut că reflectă căutări DNS suspecte de către aceste entităţi cu adrese IP afiliate unui furnizor rus de telefonie mobilă" şi a susţinut că aceste căutări "au demonstrat că Trump şi/sau asociaţii săi foloseau telefoane fără fir, presupus rare, fabricate în Rusia."

"Oficiul consilierului special nu a identificat niciun sprijin pentru aceste acuzaţii", a scris Durham, adăugând că "căutările au fost departe de a fi rare în Statele Unite".

"De exemplu, datele mai complete pe care Tech Executive-1 şi asociaţii săi le-au adunat - dar nu le-au furnizat agenţiei 2 - au reflectat că între aproximativ 2014 şi 2017, au existat un total de peste 3 milioane de căutări de telefoane ruseşti. Adresele IP Prover 1 provin de la adrese IP din SUA", a scris Durham. "Mai puţin de 1.000 dintre aceste căutări au provenit din adrese IP afiliate Trump Tower".

Fostul preşedinte Donald Trump a reacţionat sâmbătă, spunând că dosarul lui Durham "oferă dovezi incontestabile că campania şi preşedinţia mea au fost spionate de agenţi plătiţi de campania lui Hillary Clinton într-un efort de a dezvolta o legătură complet fabricată cu Rusia".

"Acesta este un scandal mult mai mare ca amploare decât Watergate şi cei care au fost implicaţi şi au ştiut despre această operaţiune de spionaj ar trebui să facă obiectul urmăririi penale", a spus Trump. "Mai demult în ţara noastră, o astfel de infracţiune ar fi fost pedepsită cu moartea".

Trump a adăugat: "În plus, despăgubirile ar trebui plătite celor din ţara noastră care au fost prejudiciaţi de acest lucru".

Fost investigator şef al anchetei Trump-Rusia pentru Comitetul de Informaţii al Camerei din subordinea reprezentantului de atunci Devin Nunes, California, Kash Patel, a declarat că dosarul "demonstrează definitiv că campania lui Hillary Clinton şi-a finanţat direct şi a ordonat avocaţilor săi de la Perkins Coie să orchestreze o afacere criminală pentru a fabrica o legătură între preşedintele Trump şi Rusia".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa deci... Vom vedea presa "corecta" politic rostogolind acest subiect cu lunile? Sau va fi in cel mai bun caz mentionata in viteza si ingropata de circul obisnuit LGBTQ+ si temele progresisto-bolsevice specifice?

    1. Nu inteleg ce spui: "presa "corecta" politic rostogolind ....etc." este cea nociva? Sau "circul obisnuit LGBTQ+ si temele progresisto-bolsevice specifice" sunt cele nocive? Pentru ca dupa cum te exprimi, amandoua sunt niste porcarii, desi spui ca se vor comporta contrar una-celeilalte. Esti bun, te rog, sa nu te mai exprimii confuz?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb