CONSILIERUL ŞTIINŢIFIC AL GUVERNULUI FRANCEZ: "Noile mutaţii ale coronavirusului echivalează cu începerea unei noi pandemii"

J.P.
Internaţional / 25 ianuarie 2021

"Noile mutaţii ale coronavirusului echivalează cu începerea unei noi pandemii"

Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus "diabolic" reuşind să găsească soluţii de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy, conform Digi24.

Conform evaluării sale, deşi în prezent prevalenţa noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 - 1,5%, s-ar putea ca acest procentaj să crească, în special în cazul mutaţiei britanice, care este "de neoprit".

În aceste condiţii, este nevoie de noi măsuri antiepidemice, întrucât apariţia acestor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 a schimbat situaţia sanitară. El a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a spus duminică, la postul BFM TV, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris.

"Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (...) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown", anticipează responsabilul francez, citat de Reuters.

"Săptămâna acesta va fi critică, politicienii trebuie să decidă", a mai spus Delfraissy, sugerând ca noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, să înceapă în februarie odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână.

Franţa, ţară cu o populaţie de circa 67 de milioane de locuitori, a raportat duminică 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi este în prezent de 26.393, dintre care 2.965 sunt la terapie intensivă.

Pe 16 ianuarie guvernul de la Paris a devansat, de la ora 18:00, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte. Între timp, media zilnică a noilor cazuri de COVID-19 a crescut de la circa 18.000 la aproximativ 20.000.

Între şase şi opt milioane de francezi vor fi vaccinaţi până la jumătatea lunii aprilie, a mai spus consilierul ştiinţific al guvernului francez, el adăugând însă că vaccinurile deja create sunt mai puţin eficiente împotriva mutaţiei sud-africane.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Noile mutaţii ale coronavirusului echivalează cu începerea unei noi pandemii"

    - - - 

    Daca afirmatia francezilor devine un modus operandi, atunci avem de-a face cu o pandemie cvasi-eterna, cu toate consecintele socio-economice aferente. 

    Pe ce imi bazez aceasta concluzie: 

    1. virsul SARS-CoV-2 este un virus cu genom ARN 

    2. spre deosebire de ADN care este stabil, lantul de ARN este foarte instabil (ex. conversia prin hidroliza a Uracil in Citosina, splicing, etc) 

    3. instabilitatea ARN face SARS-CoV-2 sa muteze constant 

    4. in mod natural, virusul variaza catre variante care sunt mai contagioase (dar nu neaparat mai letale) 

    5. vaccinul este totdeauna reactiv, nu proactiv, in sensul ca este conceput pentru o tinta deja existenta, dar aceasta tinta este in continua modificare gratie mutatiilor succesive 

    6. in concluzie, vom avea iteratii succesive de vaccin care insa vor fi mereu cu un pas in urma fata de viitoarele variante de virus mutate. 

    Acesta este motivul pentru care alte virusuri ARN precum HIV si virusul hepatitic C nu au inca vaccin, desi sunt cunoscute de zeci de ani si s-a investit enorm in cercetare.

    Pe masura ce vor fi descoperite noi si noi variante de SARS-CoV-2 se creeaza premizele unei abordari 'open-ended' a unei pandemii eterne. 

    Niste fasciști nenorociți. Ne îndreptăm catre o dictatura perpetua a guvermului mondial la adresa libertăților civile.

    1. Ar trebui sa fii multumit ca traiesti in Romania si nu in Franta, Israel, Uk, etc erai la a 3-a, a 4-a carantina. Asa, la noi, se deschid teatrele, cinematografele, barurile poti sa zburzi liber pe la distractii.

      esti liber sa crapi , nu lua seama la ingradirea libertatilor civile

    dragii mei francezi, si nu numai

    va rog sa mai schimbati mana ca veti face bataturi! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb