Consiliul Concurenţei a actualizat platforma "Monitorul Preţurilor" cu o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat

F.D.
Companii / 3 iulie

Consiliul Concurenţei a actualizat platforma "Monitorul Preţurilor" cu o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat

Consiliul Concurenţei a actualizat platforma online Monitorul Preţurilor, oferind utilizatorilor o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Astfel, pe pagina principală a secţiunii "Produse alimentare" este disponibil un meniu nou, "Produse cu adaos plafonat".

În funcţie de criteriile de selecţie ale utilizatorilor, de localizare şi de disponibilitate, aplicaţia va returna preţurile practicate de fiecare magazin, aşa cum sunt ele încărcate de fiecare retailer în platformă.

"Continuăm acţiunile noastre de a veni în sprijinul consumatorilor şi am creat în Monitorul Preţurilor o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. În acest fel, se asigură o mai bună transparenţă a respectării reglementărilor în vigoare, iar consumatorii vor putea să verifice mult mai uşor preţurile produselor pe care vor să le achiziţioneze", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Platforma online poate fi accesată la nivelul întregii ţări de pe orice computer, iar în perioada următoare va fi actualizată şi varianta pentru dispozitive mobile.

Produsele cu adaos comercial plafonat, regăsite în noua secţiune din Monitorul Preţurilor, sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Consiliul Concurenţei a actualizat platforma "Monitorul Preţurilor" cu o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat

"Menţionăm că la 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care stabileşte măsuri temporare de combatere a creşterii excesive a preţurilor la mai multe grupe de alimente de bază. Aceasta a fost urmată de alte două Ordonanţe, care au introdus alte alimente pe lista celor cu adaos plafonat.

Reamintim că proiectul "Monitorul preţurilor" a fost lansat în anul 2019 de Consiliul Concurenţei şi conţine două componente: Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare şi Monitorul Preţurilor Carburanţilor (care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto)", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ce plafonare “bre”… dupa ce au fost aruncate in tavan?!

    morcovul de la 0,5 kg e 3 lei media… 

    caroful de la 0,8 la 4-5-6lei kg media… 

    ce plafonare … vorba aia poate “plafon” are… adica oprite in tavan… 

    pai ai unele preturi cu acceleratie de 300-400-500 chiar si 600-800-1500 %… 

    sau ari uitat de “masca lui zoro”…?! masca sarita de la 0.2 bani la 2-3-5-10 lei chiar… si altele.. 

    s c c r e t 

    1. Hai că exagerezi și tu cu prețurile alea mici, de zici că sunt din 1950!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb