Consiliul Concurenţei din România a semnat memorandumul pentru acordarea de asistenţă Republicii Moldova şi Ucrainei

G.D.
Companii / 19 aprilie 2023

Consiliul Concurenţei din România a semnat memorandumul pentru acordarea de asistenţă Republicii Moldova şi Ucrainei

Consiliul Concurenţei din România a semnat, alături de autorităţi din mai multe state ale Uniunii Europene, memorandumul de cooperare regională în domeniul concurenţei, care stabileşte acordarea de asistenţă tehnică instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, o delegaţie a Consiliului Concurenţei, condusă de Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei participă, în perioada 18-19 aprilie la Varşovia, la ceremonia de semnare a memorandumului, alături de autorităţi din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova şi Ucraina.

Astfel, instituţiile semnatare vor acorda asistenţă tehnică agenţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina, în contextul parcursului european al celor două ţări şi vor asigura schimbul de experienţă la nivel regional.

"Autoritatea de concurenţă din România colaborează de peste 10 ani cu instituţiile din Republica Moldova şi Ucraina, implementând două proiecte de Twinning în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat şi participând cu echipe de experţi în mai multe proiecte de asistenţă tehnică cu ocazia acţiunilor bilaterale. Suntem, astfel, una dintre cele mai calificate autorităţi pentru a sprijini agenţiile din Republica Moldova şi Ucraina să reformeze politicile de concurenţă în perioada de pre-aderare la blocul comunitar, având în vedere experienţa acumulată", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cadrul acestui eveniment de la Varşovia se discută şi se stabilesc acţiunile din planul de colaborare pentru 2023, organizate sub preşedinţia Autorităţii Naţionale de Concurenţă din Polonia.

Consiliul Concurenţei din România va deţine, în anul 2024, preşedinţia acestei iniţiative regionale, ocazie cu care va organiza o serie de evenimente pe teme privind politica de concurenţă şi de aplicare a legislaţiei specifice care urmează să fie prioritare în cursul anului următor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb