Consiliul de Administraţie al Electromontaj Carpaţi SA Sibiu a solicitat iniţierea procedurii de insolvenţă

R.S.
Companii / 12 aprilie

Consiliul de Administraţie al Electromontaj Carpaţi SA Sibiu a solicitat iniţierea procedurii de insolvenţă

Consiliul de Administraţie al Electromontaj Carpaţi SA Sibiu a solicitat iniţierea procedurii de insolvenţă, deşi situaţia financiară a societăţii nu impune o astfel de soluţie, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Electromontaj Carpaţi SA Sibiu este unul din constructorii importanţi ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din ţară din punct de vedere al cifrei de afaceri şi profitului. Cu o cotă de piaţă de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, şi locul 14 în ţară, Electromontaj Carpaţi SA are ca principali clienţi companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica şi numeroase administraţii locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.

Riscul ca Electromontaj Carpaţi SA să intre în insolvenţă este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condiţiile în care societatea are o situaţie financiară stabilă şi un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-şi achita obligaţiile financiare, se arată în comunicat.

În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societăţii de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvenţă reprezintă un act de rea credinţă de natură a aduce prejudicii noului acţionar majoritar al Electromontaj Carpaţi SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group, se precizează în comunicat.

După achiziţia a 70% din pachetul de acţiuni al Electromontaj Carpaţi S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au iniţiat, în perioada decembrie 2023 - aprilie 2024, o serie de acţiuni care conţin elementele constitutive ale infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave prevăzute de art. 295 şi 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave prevăzut de art. 297 şi 309 Cod Penal şi chiar uzurparea funcţiei cu consecinţe deosebit de grave prevăzută de art. 300 şi 309 Cod Penal. Astfel, aceştia au:

-ipotecat bunuri ale societăţii în interesul fostului acţionar, fără niciun beneficiu pentru societate;

-încercat să cumpere o creanţă asupra fostului acţionar la valoare nominală, urmând să renunţe la încasarea ei, deşi fostul acţionar este în insolvenţă, fiind de notorietate că o creanţă asupra unei societăţi în insolvenţă poate fi cumpărată la un discount semnificativ;

-au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acţionarilor, faptă considerată infracţiune de art. 275 din Legea 31/1990.

În aceste condiţii, Grampet Logistics, în prezent acţionar majoritar al companiei Electromontaj Carpaţi SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societăţii şi atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocaţi pentru toate prejudiciile cauzate, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CA va administra de la “răcoare”. Grampet va face ordine acolo. Suntem sătui de securiști sinecuriști și epoleți

    Justiția trebuie sa-și facă treaba ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb