CONSILIUL EUROPEI: Retragerea Turciei din Convenţia de la Istanbul este o veste devastatoare

J.P.
Internaţional / 20 martie 2021

Retragerea Turciei din Convenţia de la Istanbul este o veste devastatoare

Retragerea Turciei din Convenţia de la Istanbul privind protecţia femeilor este ''o veste devastatoare'', a reacţionat sâmbătă secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, într-un comunicat postat pe website-ul instituţiei, potrivit Agerpres.

'Convenţia de la Istanbul acoperă 34 de ţări europene şi este privită pe scară largă drept un criteriu de referinţă în eforturile internaţionale de a proteja femeile şi fetele de violenţa cu care se confruntă zilnic în societăţile noastre. Această decizie este un regres enorm faţă de aceste eforturi şi cu atât mai deplorabilă întrucât compromite protecţia femeilor în Turcia, în întreaga Europă şi în afara ei'', a subliniat Pejcinovic Buric.

Turcia s-a retras din primul mecanism obligatoriu din lume pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, potrivit unui decret prezidenţial publicat vineri care a atras imediat criticile principalului partid de opoziţie.

Convenţia de la Istanbul din 2011 obligă guvernele să adopte o legislaţie care să pedepsească violenţa domestică şi abuzurile similare, inclusiv violul conjugal şi mutilarea genitală feminină.

Conservatorii au afirmat că această cartă dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Le-a stat in gat, biro-carnatilor cretini si neomarxisti de la Bruxelles, decizia exemplara a Turciei lui Erdogan, de a iesi din Infectia sexo-marxista, numita Convenţia de la Istanbul, care poate constitui un exemplu de urmat si pt alte tari!! Eu le recomand biro-carnatilor , sa-l angajeze rapid pe Florin Salam si pe Adi Copilul Minune, ca sa le cante niste manele de jale si de inima rea!

    1. Ei inca nu recunosc genocidal armenilor asa ca........

      Asta este cu totul alta poveste, pt ca intr-adevar, Turcia are pacatele ei mari, doar ca sub Erdogan(care face si el multe prostii), ii admir spiritul de suveranitate si independenta fatza de toate Marile Puteri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb