Consiliul Investitorilor Străini alege un nou Consiliu Director

Ziarul BURSA #Companii / 22 mai 2006

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a ales, în cadrul adunării generale din data de 4 mai, un nou Consiliu Director. Noul Consiliu Director, al cărui mandat va dura douăsprezece luni, este format din 15 membri (enumeraţi în ordinea alfabetică a societăţilor acestora): Dragoş Dinu (A&D Pharma Pharmaceutical); Patrick Gelin (BRD Groupe Société Générale), Hildegard Gacek (EBRD), Gilbert Wood (Hall, Dickler); Markus Wirth (Holcim); Victor Kevehazi (KPMG); Jean Valvis (LaDorna); Veronica Savanciuc (Lowe); Kurt Strohmayer (Marriott); Richard Moat (Orange); Sofronis Strinoupou-los (Piraeus Bank); David Fuller (PricewaterhouseCoopers); Jose Medran (Procter & Gamble); Shachar Shaine (Tuborg); şi Dieter Schulze (Ursus Breweries).

Consiliul Director a declarat că obiectivul principal al FIC constă în îmbunătăţirea politicii de lobby dusă de FIC şi ridicarea standardului principalului său instrument de lobby: Cartea Albă. FIC încurajează şi promovează principiul liberei concurenţe şi cel al statului de drept pentru toţi protagoniştii mediului de afaceri, fie ei români sau străini, fără discriminare sau tratament preferenţial pentru nici unul dintre aceştia.

Proiectul care a concentrat eforturile grupurilor de lucru ale FIC şi a stabilit agenda FIC în 2005-2006 a fost Cartea Albă, care a fost publicată la începutul anului 2005 şi actualizată în aprilie 2006. Ambele ediţii au cuprins şapte capitole: (1) Sistemul juridic; (2) Regimul fiscal; (3) Flexibilitatea pieţei muncii; (4) Sectorul bancar; (5) Guvernanta corporatistă şi Piaţa de capital; (6) Mediu; (7) Corupţia. Ediţia din 2006 a evidenţiat progresele făcute de Guvernul României în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri în perioada cuprinsă între a treia şi a patra ediţie a Cărţii Albe, şi a identificat de asemenea domenii pe care Executivul va trebui să le aibă în vedere în perioada următoare.

În ultimele 14 luni, Guvernul a adoptat sau soluţionat 34 de propuneri diferite făcute de FIC, ceea ce înseamnă că, în medie, o problemă a fost rezolvată în mai puţin de două săptămîni. Aceasta a fost perioada cea mai eficientă din istoria de zece ani a FIC-ului. Această statistică demonstrează dedicarea Guvernului în ceea ce priveşte crearea unui mediu de afaceri modern.

"FIC recunoaşte că, în ultimii ani, România a înregistrat o creştere economică semnificativă şi că mediul de afaceri s-a îmbunătăţit în mod considerabil. Desigur că mai rămîn încă probleme de rezolvat pentru creşterea competitivităţii şi atragerii de investiţii străine directe în această perioadă post-privatizare", se arată într-un comunicat al FIC.

Noul Consiliu va continua să facă lobby pe lîngă Guvern, reiterînd aspectele menţionate în Cartea Albă. Implementarea recomandărilor conţinute în Cartea Albă a FIC-ului va fi o provocare majoră pentru Guvern în activitatea sa viitoare. FIC este pe deplin pregătit să continue să acorde întregul său sprijin Guvernului pentru a-l asista în trans-punerea în practică a recomandărilor din Cartea Albă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb