Consiliul Judeţean Cluj a aprobat în şedinţa de ieri extinderea parcului industrial Tetarom III, unde se află investiţia Nokia, cu 170 de hectare. Consilierii judeţeni l-au delegat pe preşedintele Marius Nicoară să facă demersurile pentru a obţine terenul, care acum se află în proprietatea statului român şi administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. "Extinderea parcului industrial Tetarom III înseamnă că, până la urmă mai avem şi alţi investitori care vor mai mult teren. Va trebui să am discuţii cu cei de la minister, poate chiar şi cu premierul pentru a reuşi să facem un transfer de teren pentru că avem investitori importanţi care doresc să vină să se locheze la Cluj", a declarat ieri Marius Nicoară, la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean. Potrivit acestuia, investitorii sunt din domenii precum automobile, la electronică, electrotehnică şi chiar aviatică.
Un cotidian din Cluj a scris în ediţia sa de ieri că grupul Daimler şi-a anunţat intenţia de a construi o fabrică lângă Nokia Village, ceea ce presupune o investiţie de 400 de milioane de euro. Acelaşi cotidian susţine că la viitoarea uzină de la Jucu se vor asambla maşini Mercedes A Klasse şi B Klasse.
Directorul Tetarom, Viorel Găvrea, nu a dorit să comenteze ieri în nici un fel această informaţie, însă a declarat că există investitori foarte serioşi care şi-au manifestat intenţia să investeacă în parcurile industriale administrate de Tetarom. "Am arătat Consiliului Judeţean, în urmă cu ceva timp, că avem cereri foarte serioase de la diverse companii locale, regionale, naţionale şi internaţionale, pentru circa 500 de hectare de teren. Astăzi nu mai sunt 500, sunt circa 700 de hectare. Acesta este motivul pentru care am cerut teren în plus pentru a extinde Tetarom III", a declarat Găvrea.
Potrivit acestuia, investiţia în infrastuctură, în parcul industrial de la Jucu se ridică deja la aproape 20 de milioane de euro şi ar fi mai ieftin să se meargă pe varianta extinderii parcului, decât pe aceea de a înfiinţa Tetarom IV. "Deja acolo am investit aproape 20 de milioane de euro, în infrastructură şi o să ne oprim probabil undeva pe la 25 de milioane. Pentru a extinde infrastructura pe acel teren pe care l-am cerut mai avem nevoie de circa 2 milioane de euro. Oriunde ne-am duce, în altă parte, pe un alt teren de aceeaşi suprafaţă, vorbim din nou de 25 de milioane de euro. Calculul este foarte simplu şi este vorba de eficienţă", a mai afirmat directorul Tetarom.
Parcul industrial Tetarom III se întinde acum pe 154 de hectare, ocupate de concernul finlandez Nokia şi furnizorii săi.