CONSILIUL JUDEŢEAN VRANCEA: "Proiectul noului Spital Judeţean din Focşani merge mai departe!"

ANA FELEA
Miscellanea / 29 decembrie 2022

"Proiectul noului Spital Judeţean din Focşani merge mai departe!"

Spitalul Judeţean din Focşani se află pe lista proiectelor depuse pentru finanţarea prin PNRR dar respinse în urma evalurării făcute de Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea , autorităţile judeţene din Vrancea au anunţat, imediat, pe pagina de Facebook, faptul că proiectul nu va fi abandonat.

"Proiectul noului Spital Judeţean din Focşani merge mai departe! Nevoile de finanţare ale unităţii spitaliceşti pe care vrem să o construim în judeţul Vrancea pot fi acoperite din mai multe surse bugetare, a transmis astăzi Ministerul Sănătăţii, după anunţul privind neincluderea spitalelor din Focşani, Sibiu şi Braşov pe lista obiectivelor medicale finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Concluzionând, Consiliul Judeţean Vrancea va continua proiectul noului spital prin accesarea unor alte surse de finanţare care să facă posibilă construirea unui spital de care au nevoie nu doar vrâncenii, dar şi românii din zona de sud-est a ţării", informează Consiliul Judeţean Vrancea, pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul ce viza construirea Spitalului Judeţean Focşani a fost respins pe motiv că are o valoarea de investiţii mult mai mare decât cea care putea fi finanţată prin PNRR.

"Oficialii Ministerului Sănătăţii au prezentat obiectivele eligibile, precizându-se că prin PNRR pot fi finanţate investiţii de maximum 200 milioane de euro. Spitalul Judeţean de la Focşani are o valoare de peste 500 milioane de euro, din care 300 de milioane de euro (60%) erau solicitaţi prin PNRR. În aceeaşi situaţie cu Vrancea se află şi proiectele spitalelor din Sibiu şi Braşov. Obiectivele de investiţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul Etapei I prevăzută în cadrul H.G. 1237/2022 (...) vor putea fi finanţate din alte surse bugetare, se arată în finalul documentului făcut public astăzi de Ministerul Sănătăţii. Recent, Comisia Europeană a aprobat un Program de Sănătate (PS 2021 - 2027) în valoare de 5,88 miliarde de euro, prin care va putea fi finanţată construirea a 7 spitale fără limită de valoare", au explicat oficialii din Consiliul Judeţean Vrancea.

Precizăm că Ministerul Sănătăţii a declarat eligibile 42 de proiecte depuse prin PNRR şi care vizau construirea de spitale în România. Din acelaşi motiv pentru care a fost respins proiectul spitalului de la Focşani au mai fost respinse şi cele privind construirea unui spital clinic de urgenţă la Sibiu şi un spital regional de urgenţă la Braşov. De ase,emea, a fost respins şi proiectul de extindere, modernizare şi dotare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, deoarece "propunerea nu se regăseşte în cadrul listei predefinite de 49 de obiective de investiţii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O sa fie gata prin 2050 pentru ca e in proiect de 10 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb