Consiliul UE a adoptat un nou set de directive pentru drepturile de muncă în Uniune

A.C.
Companii / 14 aprilie 2014

Consiliul de Miniştri al UE a adoptat noi directive care să asigure o aplicare mai bună la nivel naţional a dreptului cetăţenilor UE de a lucra într-un alt stat membru, potrivit unui comunicat emis astăzi de Comisia Europeană.

Noile norme, propuse de Comisie în aprilie 2013, au ca scop să elimine decalajul dintre drepturi şi aplicarea lor în realitate şi vor permite persoanelor care lucrează sau care îşi caută un loc de muncă în altă ţară să-şi poată exercita mai uşor drepturile în practică, se arată în comunicat.

Statele membre au acum la dispoziţie doi ani pentru a transpune directiva în legislaţia naţională.

László Andor, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, este citat în comunicat: "Apreciez în mod deosebit aprobarea de astăzi a directivei, care vine la mai puţin de un an de la prezentarea propunerii de către Comisie. Este o veste bună pentru toţi cei care doresc să lucreze sau care lucrează deja într-un alt stat membru. Dorinţa de a lucra sau nu într-o altă ţară a UE ţine de alegerea personală a fiecărui om, însă aceste noi norme asigură o mai bună informare a tuturor cu privire la drepturile lucrătorilor mobili. Putem astfel contribui la facilitarea mobilităţii în cadrul pieţei forţei de muncă din UE."

Directiva, propusă la 26 aprilie 2013, are ca scop să elimine din calea liberei circulaţii a lucrătorilor obstacolele existente, cum ar fi lipsa de informare a angajatorilor din sectorul public şi din cel privat cu privire la normele UE şi dificultăţile cu care se confruntă cetăţenii mobili atunci când solicită obţinerea de informaţii şi asistenţă în statul membru-gazdă.

Pentru a elimina aceste obstacole şi a preveni discriminarea, directiva va impune statelor membre să asigure: unul sau mai multe organisme la nivel naţional care să acorde sprijin şi asistenţă juridică lucrătorilor migranţi din UE în ceea ce priveşte respectarea drepturilor acestora; o protecţie juridică eficace a drepturilor (inclusiv, de exemplu, protecţie împotriva victimizării pentru lucrătorii migranţi din UE care doresc să îşi exercite drepturile ); şi informaţii uşor accesibile, în mai multe limbi ale UE, cu privire la drepturile lucrătorilor migranţi şi ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din UE.

De aceste norme vor beneficia atât lucrătorii mobili, cât şi angajatorii, care vor fi mai bine informaţi atunci când angajează persoane dintr-o altă ţară a UE.

Independent de acest nou act legislativ, Comisia, "în calitatea sa de gardian al tratatului, va continua, dacă este necesar, să desfăşoare proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva statelor membre a căror legislaţie naţională nu este conformă cu obligaţiile care le revin acestora în temeiul dreptului Uniunii", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb