Viktor Orban: România şi Bulgaria trebuie să fie membre depline ale spaţiului Schengen

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie

Viktor Orban a declarat în Parlamentul European: "Migraţia ilegală şi ameninţările de securitate au dus la o retragere permanentă şi extinsă a controalelor la frontieră. Cred că este timpul să abordăm această problemă la cel mai înalt nivel politic şi să discutăm dacă avem voinţa politică necesară pentru funcţionarea reală a spaţiului Schengen.

Viktor Orban a declarat în Parlamentul European: "Migraţia ilegală şi ameninţările de securitate au dus la o retragere permanentă şi extinsă a controalelor la frontieră. Cred că este timpul să abordăm această problemă la cel mai înalt nivel politic şi să discutăm dacă avem voinţa politică necesară pentru funcţionarea reală a spaţiului Schengen.

English Version

România şi Bulgaria trebuie să se alăture pe deplin spaţiului Schengen, a afirmat, ieri, în plenul Parlamentului European, premierul maghiar Viktor Orban, care a prezentat priorităţile preşedenţiei ungare la Consiliul UE şi a atras atenţia cu privire la două ameninţări la adresa blocului comunitar.

Potrivit cotidianului Magyar Nemzet, Viktor Orban a declarat în Parlamentul European: "Migraţia ilegală şi ameninţările de securitate au dus la o retragere permanentă şi extinsă a controalelor la frontieră. Cred că este timpul să abordăm această problemă la cel mai înalt nivel politic şi să discutăm dacă avem voinţa politică necesară pentru funcţionarea reală a spaţiului Schengen. Preşedinţia maghiară face o propunere: să creăm un sistem de summituri Schengen. Să convocăm în mod regulat summituri Schengen, cu participarea şefilor de stat şi de guvern din spaţiul Schengen. Acest tip de summituri a funcţionat în timpul crizei economice din perioada 2008-2009. (...) Văd că astăzi spaţiul Schengen este într-o criză similară, aşa că aici ar fi necesar un angajament politic similar, Summit-ul Schengen şi apoi instituţionalizarea cu un tratat internaţional. (...) Preşedinţia maghiară nu recomandă doar să consolidăm şi să extindem spaţiul Schengen. Preşedinţia maghiară recomandă, de asemenea, ca Bulgaria şi România să se alăture pe deplin spaţiului Schengen (n.red. - şi cu frontierele terestre) înainte de sfârşitul anului 2024".

Viktor Orban a vorbit şi despre consecinţele războiului din Ucraina asupra Europei, afirmând că acest conflict, care are loc la graniţele Uniunii Europene, pune în pericol securitatea întregului continent şi contribuie la instabilitatea economică.

"Un război face ravagii în Ucraina, adică în Europa," a declarat premierul maghiar, subliniind că acest conflict, alături de tensiunile din Orientul Mijlociu şi Africa, reprezintă o ameninţare gravă la adresa UE. Orban a criticat separarea UE de resursele energetice ruseşti, explicând că aceasta a generat o creştere semnificativă a costurilor pentru companiile europene.

Afirmaţiile lui Orban privitoare la conflictul din Ucraina au fost criticate de Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene care a spus că premierul maghiar ţine partea invadatorului, în loc să îl sprijine pe invadat, şi de Manfred Weber, preşedintele PPE, care a spus că vizita lui Orban la Moscova a fost folosită ca un show mediatic de promovare a regimului autocrat al lui Vladimir Putin.

La finalul discursului, deputaţii europeni ai PPE, S&D, Renew şi ai Verzilor l-au ironizat pe premierul maghiar, fredonând refrenul cântecului italian antifascist "Bella, ciao!", moment în care Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului, le-a transmis că nu se află la concursul Eurovision.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb