Cu cine votezi?

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Politică / 10 octombrie

Ilustraţie: grafică de MAKE

Ilustraţie: grafică de MAKE

English Version

Dan Nicolaie

Viaţa, prin uneltele ei trecătoare, oamenii, a decis să revin în marea bătălie a navetiştilor precum Mihai Bravul la Călugăreni, în cămaşă şi fără nicio armură de protecţie. Într-o traducere aproximativă, mă plimb constant şi cu scop cu autobuzul şi metroul.

Precum o căprioară care a traversat Sahara fără umbrelă, sunt însetat de înţelepciunea populară. Am prins o felie de timp bine însiropată politic. Cei care nu au căşti în urechi şi nici nu sunt hipnotizaţi de ecrane (generaţia 50+) întorc pe toate feţele viitoarele alegeri. Vorba vine. Parlamentarele par să nu fie, prezidenţialele storc toată pasiunea din discuţie. Cum o mică parte dintre sociologii celebri sunt uşor autosuspendaţi, din raţiuni epidermice, am zis să mă implic în problemă, curajos şi fără nicio competenţă, aşa cum stă bine unui fost tânăr de carieră.

Prima concluzie: cetăţeanul este foarte turmentat. Amestecă lucrurile până la ameţeală şi este neândurător în epitete. Ciolacu stă foarte bine la şcoala vieţii, generalul Ciucă este...general, Geoană este uns cu mai multe alifii decât pot încăpea într-o farmacie, doamna Lasconi are curaj şi ...doar curaj, Simion e din popor şi topor, Şoşoacă va obţine mult mai multe voturi decât îşi închipuie CCR şi pot suporta buletinele de vot - care nu o mai cuprind, Orban se bagă în seamă, Hunor să se descurce cu ai lui, iar Terheş, Diaconescu, Birchall, Georgescu, Predoiu, Păcuraru, Popescu, Mega, Constantinescu, Creţu nu au intrat, încă, în nicio discuţie purtată în proximitatea mea.

A doua concluzie: întrebarea "cu cine votezi?" încuie o largă majoritate de alegători. Adesea se spune "nu ştiu", iar cei care totuşi dau un nume îl rostesc în aşa fel încât să observi clar semnul de întrebare de la final.

A treia concluzie: alegătorul pare nemulţumit şi consideră că merită mai mult. Cât de mult? Greu de răspuns, dar par să-şi dorească minim candidaţi membrii ai Academiei, dacă nu se poate premiaţi cu Nobel.

Ultima concluzie: concluziile de mai sus sunt mai degrabă epidermice, nu au cine ştie ce valoare ştiinţifică, dar experienţa de până acum ne spune că nici ştampila nu este pusă pe buletinul de vot cu cine ştie ce ştiinţă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb