Datorită automatizării producţiei de sisteme pluviale, Metigla creşte productivitatea cu 40%. Compania oferă soluţii moderne şi durabile pentru sisteme complete de acoperire


Companii / 10 octombrie

Datorită automatizării producţiei de sisteme pluviale, Metigla creşte productivitatea cu 40%. Compania oferă soluţii moderne şi durabile pentru sisteme complete de acoperire

Cu o prezenţă solidă de 24 de ani pe piaţa materialelor de construcţii, Metigla continuă să inoveze, reuşind să îmbunătăţească semnificativ procesele de producţie şi să ridice standardele de eficienţă. Cea mai recentă realizare a companiei este creşterea productivităţii cu 40%, un rezultat impresionant datorat introducerii procesului de robotizare pentru producerea componentelor cheie ale sistemelor pluviale, cum sunt jgheaburile, burlanele, coturile şi racordurile jgheab-burlan.

Precizie robotică pentru o calitate superioară, performanţă şi durabilitate

Metigla a stabilit un nou standard în industria românească a sistemelor pluviale, implementând încă din 2009 o linie de producţie automatizată la fabrica din Ceptura. Cu adevărat revoluţionară a fost introducerea roboţilor în producţia de jgheaburi şi burlane, transformând fundamental modul de operare.

În 2023, procesul a continuat cu automatizarea producţiei pentru coturi şi racorduri, dublând astfel capacitatea de producţie a acestor elemente esenţiale. În trecut, pentru a produce aceleaşi cantităţi de coturi şi racorduri, era necesară o perioadă de două zile. Prin integrarea roboţilor, compania a obţinut o productivitate mult mai mare, finalizând aceeaşi cantitate într-o singură zi.

Un alt avantaj major al robotizării a fost extinderea capacităţii de producţie. Dacă înainte de robotizare, pe aceeaşi presă se produceau doar nouă elemente, acum cele patru elemente iniţiale continuă să fie fabricate pe vechea presă, iar alte cinci elemente sunt produse cu ajutorul roboţilor. Astfel, Metigla nu doar că a păstrat continuitatea producţiei pe vechile linii, dar a şi multiplicat producţia prin adăugarea de roboţi în procesele de producţie.

Inovaţie şi responsabilitate ecologică

Robotizarea la Metigla nu se referă doar la eficienţă şi productivitate, ci şi la un angajament faţă de mediu. Utilizarea roboţilor a permis reducerea deşeurilor şi a rebuturilor, contribuind la o gestionare mai bună a materiei prime. Astfel, Metigla îşi asumă o responsabilitate socială mai amplă, contribuind la protejarea mediului şi la dezvoltarea unei industrii mai sustenabile, un aspect din ce în ce mai apreciat de consumatori şi parteneri.

Sistemul Pluvial MAT - o soluţie modernă şi durabilă

Automatizarea producţiei sistemului pluvial a marcat şi lansarea în acest an a noului sistem pluvial MAT Metigla. Realizat de roboţi, cu un design modern şi eficienţă sporită, acest sistem este disponibil în trei culori extrem de apreciate de utilizatori: Gri Antracit MAT (RAL 7016), Maro MAT (RAL 8017) şi Negru MAT (RAL 9005). Aceste nuanţe au fost alese special pentru a completa gama de sisteme complete de acoperiş oferite de Metigla şi se potrivesc perfect cu tendinţele actuale din designul arhitectural.

În plus, noul sistem pluvial MAT de la Metigla conferă multiple avantaje:

- Estetică modernă: finisajul mat oferă un aspect contemporan şi sofisticat, care se integrează perfect în designul exterior al caselor moderne.

- Durabilitate: vopseaua rezistentă la radiaţii UV protejează împotriva decolorării şi menţine aspectul iniţial al sistemului pentru o perioadă îndelungată.

- Rezistenţă la zgârieturi şi pete: procesul tehnologic avansat şi materialele de înaltă calitate asigură o rezistenţă excelentă la uzură.

- Compatibilitate cu alte produse Metigla: Sistemul pluvial MAT este conceput să se asorteze perfect cu ţigla metalică şi tabla prefălţuită, oferind o soluţie completă şi integrată pentru acoperişuri.

- Garanţie de 15 ani: sistemul pluvial Metigla beneficiază de o garanţie extinsă de 15 ani, un angajament clar faţă de durabilitatea şi performanţa produselor sale.

Investiţii în viitor prin tehnologizare şi inovaţie

Cu o investiţie de 8,6 milioane de euro în modernizarea şi automatizarea fabricii din Ceptura, Metigla continuă să fie un lider al inovaţiei pe piaţa materialelor de construcţii. Pe lângă robotizarea producţiei, Metigla a implementat şi un Sistem de Management al Depozitelor (WMS), care a optimizat fluxul de picking şi packing, crescând eficienţa operaţiunilor logistice. Această soluţie permite o gestionare rapidă şi precisă a stocurilor, contribuind la un flux continuu şi bine organizat al produselor către clienţi, accelerând livrarea.

****

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piaţa din România este prezentă din anul 2000. Metigla este dedicată construirii de parteneriate durabile şi furnizării de soluţii complete de acoperire a oricărui tip de construcţie din România şi din Europa. Creşterea organică şi continuă a portofoliului de produse şi servicii se bazează pe inovaţie, calitate premium, pasiune şi sustenabilitate.

Metigla oferă soluţii pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidenţiale, dar şi pentru faţade şi drenaj al apei pluviale de pe acoperişuri.

Ne puteţi urmări pe www.metigla.ro şi pe conturile de social media:

Youtube Metigla

Facebook Metigla

Linkedin Metigla

c

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb