Consiliul UE i-a cerut Parlamentului European să voteze aderarea UE ca bloc la Convenţia de la Istanbul

G.D.
Internaţional / 21 februarie 2023

Consiliul UE i-a cerut Parlamentului European să voteze aderarea UE ca bloc la Convenţia de la Istanbul

Consiliul Uniunii Europene, ce reuneşte statele membre, i-a cerut astăzi Parlamentului European să voteze aderarea UE ca bloc la Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, după ce Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a fost de acord cu cererea Comisiei Europene ca această aderare să nu mai necesite votul unanim al statelor UE, dintre care şapte se împotrivesc acestei convenţii întrucât consideră că ea promovează ideologia de gen, informează Agerpres.

"Una din trei femei în UE a fost supusă violenţei fizice ori sexuale. Aderarea UE la Convenţia de la Istanbul este un semnal puternic al angajamentului nostru de a pune capăt acestei violenţe şi va juca un rol important în prevenirea şi judecarea acestor acte", a transmis titulara suedeză a Ministerului Egalităţii, Paulina Brandberg, a cărei ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul), adoptată în 2011, cuprinde, printre altele, măsuri şi obligaţii care merg de la sensibilizarea opiniei publice şi până la acţiuni legale în care anumite forme de violenţă să fie considerate infracţiuni.

În baza acestei convenţii, Comisia Europeană a prezentat anul trecut un proiect de directivă prin care urmăreşte să unifice definiţia delictului de viol în toate cele 27 de state membre ale UE, în sensul ca orice raport sexual ''neconsimţit'' să fie considerat viol, fără a mai fi nevoie de dovedirea ameninţării sau a folosirii forţei.

Şase state central şi est-europene membre ale UE nu au aderat la această convenţie, respectiv Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Letonia şi Lituania, în timp ce Polonia, care a semnat-o sub un guvern liberal precedent, doreşte sub conducerea actualului guvern conservator să se retragă din ea.

Aceste ţări au refuzat să ratifice documentul întrucât consideră că, dincolo de obiectivul declarat al combaterii violenţei împotriva femeilor, această convenţie încurajează căsătoriile între homosexuali şi acceptarea unui al treilea gen. În opinia ministrului polonez al justiţiei, Zbigniew Ziobro, respectiva convenţie este ''o creaţie feministă menită să justifice ideologia gay''.

Deşi convenţia include măsuri ce privesc atât competenţele instituţiilor UE cât şi pe cele ale guvernelor statelor membre, aderarea la aceasta a UE ca bloc va implica doar aplicarea acelor măsuri pentru care blocul comunitar are competenţă exclusivă, aşadar statele membre care nu au aderat la ea cu titlu individual vor fi scutite de unele obligaţii cuprinse în document.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Combaterea violentei prin razboi nu se discuta la UE ?!

    Daca e vreo problema cu implementarea ideologiei neo-marxiste,o rezolva imediat ue si cjue,in spirit bolsevic,chiar cu incalcarea tratatelor de aderare.politica externa este atributul statelor,nu al ue.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb