CONSOLARE, DUPĂ RATAREA PREZIDENŢIALELOR Barna rămâne şef al USR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 21 noiembrie 2019

Dan Barna

Dan Barna

Dan Barna rămâne preşedintele USR, potrivit rezultatului consultării online a membrilor partidului, care au avut la dispoziţie cinci zile să voteze dacă acesta ar trebui sau nu să demisioneze după eşecul de la alegerile prezidenţiale. 74,4%, adică 7189 dintre membrii USR au decis că, în ciuda eşecului înregistrat de Barna în turul I al alegerilor prezidenţiale, el trebuie să rămână şeful partidului.

Numărul de voturi cu care Barna a fost reconfirmat în fruntea partidului a fost mai mare decât cel cu care a fost ales preşedinte al USR, la începutul lunii septembrie.

În cele cinci zile 9654 de membri ai USR au votat electronic în cadrul consultării interne declanşată după încheierea primului tur al alegerilor prezidenţiale la care Dan Barna a obţinut 15% din voturi, fiind al treilea clasat şi ratând intrarea în turul al doilea.

Întrebarea la care membrii USR au răspuns a fost: "Consideraţi că Dan Barna trebuie să îşi dea demisia de la conducerea USR? ".

În urma reconfirmării sale în funcţia de lider al USR, Dan Barna a spus: "Mulţumesc din nou colegilor pentru încredere, voi continua să lupt cu toată energia pentru întărirea partidului. Mă bucur că au votat chiar mai mulţi membri decât la alegerile din septembrie, asta înseamnă că mecanismele interne ale partidului funcţionează. Consultarea a fost o parte din procesul intern de analiză a alegerilor prezidenţiale. Am discutat cu liderii din partid şi concluzia este aceea că trebuie să strângem rândurile. Avem de pregătit alegeri locale şi parlamentare şi guvernarea. Nu am intrat în această cursă cu gândul că abandonăm la primul obstacol".

La începutul lunii septembrie, Dan Barna a fost reales preşedinte al USR pentru un mandat de patru ani, tot prin vot electronic. În cadrul scrutinului online, desfăşurat în perioada 1-5 septembrie, au votat 9314 membri ai formaţiunii, iar Dan Barna a obţinut 6097 din voturi, însemnând 65.75%.

În privinţa alegerilor de anul viitor, Barna a spus că este puţin probabil ca în 2020 să aibă loc o fuziune a USR cu PLUS (formaţiune condusă de Dacian Cioloş, preşedintele grupului politic Renew Europe din Parlamentul European). Liderul USR a spus că obiectivul este consolidarea actualei alianţe încheiată între cele două partide pentru a se impune, ca principala forţă politică, la alegerile locale şi parlamentare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb