Consorţiul Swiss Capital - BRD a semnat Scrisoarea de Angajament privind intermedierea listării pe bursă a CE Oltenia

F. A.
Comunicate de presă / 9 mai 2013

Ieri a avut loc semnarea Scrisorii de Angajament cu Sindicatul de intermediere constituit din BRD - Groupe Societe Generale şi Swiss Capital, ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Primare de Vânzare de Acţiuni nou emise ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 15,29% din capitalul social existent al Societăţii Comerciale Complexul Energetic Oltenia şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acestei societăţi în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Prin semnarea acestei Scrisori de Angajament, Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, prin Oficiul Participaţiilor Statului si Privatizării în Industrie, a îndeplinit şi cea de a doua acţiune prealabilă (prior action), asumată de Guvernul României în cadrul acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform comunicatului.

Aceasta acţiune asigură, alături de îndeplinirea primei acţiuni prealabile privind derularea ofertei publice secundare Transgaz, realizarea de către partea română a cerinţelor de raportare cu privire la acţiunile prealabile cuprinse în acest acord.

Procedura de selecţie a intermediarului Ofertei Publice Primare de Vânzare de Acţiuni emise de C.E. Oltenia a fost derulată de către societate sub coordonarea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Privatizarea S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. prin ofertă publică de majorare a capitalului social, prin aport de capital, implică majorarea capitalului social al societăţii cu 15,29%, prin emisiune de acţiuni noi. Din acest pachet, un pachet de acţiuni reprezentând 3,29% din capitalul social existent va fi oferit spre subscriere în cadrul dreptului de preferinţă al Societăţii Comerciale Fondul Proprietatea S.A. pentru asigurarea cotei de participaţie deţinută anterior majorării capitalului social. Pachetul de acţiuni nou emise de 12%, împreună cu acţiunile rămase nesubscrise urmare a exercitării dreptului de preferinţă acordat Societăţii Comerciale Fondul Proprietatea S.A. vor fi oferite în cadrul Ofertei Publice Primare.

În perioada imediat următoare vor fi demarate Serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi lansării Ofertei Publice Primare de Vânzare de Acţiuni emise de Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia S.A., prevăzută pentru ultima parte a anului 2013.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb