Construcţia porţiunii maghiare a gazoductului "South Stream" începe anul viitor

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 martie 2008

Construcţia porţiunii maghiare a gazoductului "South Stream" începe anul viitor

Porţiunea de pe teritoriul Ungariei din conducta "South Stream" va costa aproximativ 700 milioane euro, sumă ce poate fi recuperată în aproximativ 15 ani, a declarat minis­trul ungar de Finanţe, Janos Veres, într-un interviu publicat, vineri, în cotidianul rus "Rossiiskaya Gazeta", trans­mite MTI. Oficialul maghiar a precizat că firma care va construi acest tronson va finaliza pregătirile şi va decide ruta exactă a conductei până la sfârşitul acestui an. Lucrările de construcţie vor fi demarate anul viitor.

Potrivit lui Janos Veres, citat de Rompres, lucrările de cons­trucţie la tronsonul din Ungaria vor dura aproximativ patru-cinci ani. Acestea se vor derula în paralel cu lucrările efectuate la secţiunile din celelalte ţări prin care va trece conducta "South Stream".

La sfârşitul lunii februarie, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi prim-ministrul ungar, Ferenc Gyurcsany, au semnat, la Moscova, acordul oficial care va permite Ungariei să participe la proiectul gazoductului "South Stream". Cele două părţi urmează să înfiinţeze o societate mixtă, deţinută în proporţii egale de Rusia şi Ungaria, care se va ocupa de construcţia tronsonului conductei pe teritoriul Ungariei. În plus, tot pe teritoriul Ungariei, ar urma să fie construit şi un depozit subteran de stocare a gazelor naturale cu o capacitate de un miliard de metri cubi.

La sfârşitul anului 2007, grupul rus "Gazprom", cel mai mare producător mondial de gaze naturale, şi compania italiană "Eni" au convenit înfiinţarea unei companii în valoare de 10 miliarde euro, care se va ocupa de construcţia gazoductului "South Stream". Proiectul vizează construcţia unei conducte cu o lungime de 900 km, ce va traversa Marea Neagră pentru a face legătura între Rusia şi Bulgaria, de unde se va împărţi în două ramuri, una spre Austria şi cealaltă spre Grecia. De aici, gazoductul va ajunge până la Otranto, pe coasta Italiei. Capacitatea maximă a noii conducte este de 10 miliarde metri cubi, iar primele livrări sunt programate pentru anul 2013.

Ungaria participă şi la proiectul concurent "Nabucco", gazoduct care beneficiază de sprijinul Uniunii Europene. "Nabucco" este un proiect de 4,6 miliarde euro, care vizează transportul de gaze naturale din zona Mării Caspice către Europa, prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Conducta ar urma să aibă o lungime de 3.300 km şi să transporte, anual, circa 31 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Proiectul "Nabucco" a fost demarat de cinci companii de profil, "OMV" Austria, "MOL" Ungaria, "Botas" Turcia, "Bulgargaz" Bulgaria, "Transgaz" România. Recent, consorţiul "Nabucco" a dobândit un al şaselea partener prin includerea "RWE" Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb