Construirea aeroportului din Adunaţii Copăceni, în atenţia PSD

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2008

Construirea aeroportului din Adunaţii Copăceni, în atenţia PSD

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Dan Nica, l-a acuzat, ieri, la finalul reuniunii departamentelor de specialitate din partid, pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, că ""încearcă, pe ultima sută de metri a guvernării, să dea un tun imobiliar - afacerea aeroportului Adunaţii Copăceni"". ""În orice ţară, atunci când se doreşte construirea unui aeroport, întâi se iau în calcul condiţiile de siguranţă după care se decide amplasarea res-pectivului aeroport. Etapele următoare sunt exproprierile, trecerile în proprietatea aeroportului sau cumpărarea de terenuri"", a spus Nica.

El a adăugat că PSD îi va cere primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să verifice dacă toate etapele necesare construirii unui aeroport la Adunaţii Copăceni au fost parcurse şi dacă este vorba ""des-pre o chestiune serioasă sau despre o speculaţie imobiliară, cu scopul de a creşte valoarea terenurilor din zona presupusului aeroport"".

""Dacă în termen de o săptămână, până la 3 septembrie, când vor începe lucrările Parlamentului, nu vom avea un răspuns satisfăcător de la primul ministru, înseamnă că este datoria Parlamentului de a se ocupa de această afacere oneroasă, de acest tun imobiliar dat pe ultima sută de metri. Nu putem concepe ca în România să se petreacă lucruri de o asemenea gravitate fără ca nimeni să nu ia o atitudine corespunzătoare"", a afirmat Nica.

El a adăugat că PSD va interveni în acest caz, în Parlament, prin orice mijloace pe care le are la dispoziţie - comisie de anchetă, moţiune pe tema transporturilor. ""Este problema primului ministru dacă doreşte să-l menţină în funcţie pe ministrul Orban, dar nu cred că îşi poate permite să-şi asocieze numele cu un tun de asemenea proporţii"", a mai spus Dan Nica.

În februarie, conducerea Ministerului Transporturilor anunţa că statul intenţionează să construiască un aeroport în zona de sud a Capitalei, alături de un canal de irigaţii care să lege Bucureştiul de Dunăre. În februarie, Orban declara că ""pentru construirea unui aeroport, va fi nevoie de o suprafaţă de aproape 500-600 de hectare"", dar a adăugat că nu va face public locul viitorului aeroport, ""pentru a nu stimula speculaţiile imobiliare"". Conform ultimelor declaraţii ale ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi cons-truit lângă Adunaţii Copăceni, la aproximativ doi kilometri de centura localităţii, iar construcţia acestuia ar urma să fie finalizată în maximum doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb