Consultări pentru alegerile locale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2020

Premierul interimar Ludovic Orban are programate, pentru astăzi, începând cu ora 17:00, consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru stabilirea datei alegerilor locale, a calendarului organizării acestora şi a modului de desfăşurare a scrutinului.

Şeful Guvernului a precizat, ieri, că discuţiile se vor axa doar pe alegerile locale, nu şi pe cele anticipate. Ludovic Orban a spus: "Va fi o discuţie cu privire la data alegerilor locale şi privitor la condiţiile de desfăşurare a acestora. Invitaţia este adresată doar pentru a discuta calendarul alegerilor locale. În legătură cu alegerile anticipate, trebuie să aşteptăm pronunţarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern care a stabilit cadrul necesar pentru organizarea respectivului scrutin. Din punct de vedere constituţional, demararea procedurii alegerilor anticipate este în mâna Parlamentului".

La negocierile de astăzi reprezentanţii PSD au anunţat că nu vor participa. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat: "Am decis să nu participăm la consultările de la Palatul Victoria, pentru că premierul nu are prerogative să ne invite pentru a stabili data alegerilor. Este strict treaba Guvernului să hotărască data alegerilor locale. Noi avem alte priorităţi".

Una dintre priorităţile social-democraţilor este Congresul PSD care ar fi trebuit să aibă loc în Capitală în 21 martie. Din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus, se pare că social-democraţii vor ţine un "tele-congres", aşa cum a precizat Marcel Ciolacu, care a ţinut să menţioneze că nu există niciun fel de problemă, nici măcar cu privire la candidaturile pentru conducerea PSD, deoarece formaţiunea politică funcţionează în parametri optimi.

În schimb, liberalii au validat, ieri, o serie de candidaturi la primăriile marilor oraşe şi la şefia consiliilor judeţene pentru alegerile locale care ar urma să aibă loc în vară. Printre cei a căror candidatură a fost validată se numără Mihai Chirica pentru Primăria Iaşi, Nicuşor Dan la Bucureşti, Vergil Chiţac la Primăria Constanţa, Adrian Veştea la Primăria Braşov, ministrul Dezvolării - Ion Ştefan - la Primăria Focşani, Ilie Bolojan pentru un nou mandat la Primăria Oradea, Emil Boc - la Primăria Cluj şi Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara. Printre candidaţii pentru funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean se numără Hubert Thuma - CJ Ilfov, Alin Tişe - CJ Cluj, Mihai Lupu - CJ Constanţa, Alin Nica - CJ Timiş, Costel Alexe, actualul ministru al Mediului - CJ Iaşi şi Gheorghe Flutur - CJ Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb