Consultările dintre şeful statului şi partidele parlamentare pe teme din justiţie încep astăzi

M.I.
Politică / 11 aprilie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie încep astăzi, când la Palatul Cotroceni sunt aşteptate delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie, conform News.ro.

Consultările au loc joi şi vineri, iar fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep la ora 15.00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră.

De la 16.00 este programat USR, iar la 16.45 urmează PMP, la 17.30 - UDMR şi la 18.15 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, consultările ar urma să înceapă la ora 11.00, cu PSD, şi să continue la 12.00 cu delegaţia ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la discuţii, dar că PSD va fi reprezentat de o delegaţie formată din trei membri. "Eu sigur nu merg, dar de la noi de la partid o să meargă. Nu-mi place personajul", a spus Liviu Dragnea.

În schimb, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor.

Şeful statului a declarat, ieri, că are foarte multă deschidere pentru consultările cu partidele şi că i se pare ciudat să refuzi o ofertă la dialog cu preşedintele României, conform News.ro.

"Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie acum se tot discută şi se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor", a declarat preşedintele Iohannis.

"Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare ciudat, nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog parcă este cel puţin ciudat. Deci, în continuare, chiar dacă unii au spus că nu vin, dacă se răzgândesc, sunt bine-veniţi. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele parlamentare", a precizat preşedintele, relatează News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acum vad romanii cu adevărat cine ești tu FALSULE, ODIOSULE, TRĂDĂTORULE DE TARA. În decembrie te ai dus la BRUXELLES pe bani noștri și ai spus cu gura ta spurcata ca ROMÂNIA nu este pregătită sa preia prin rotație PREȘEDINȚIA UNIUNI EUROPENE. De ce nu l revoci, pe TORȚIONAR UL LAZĂR ți a albit cele 17DOSARE PENALE pe care le ai tu. Unde ai fost 5 ani de zile ne ai mâncat viata noua romanilor,nici sarea care o mănânci nu ai plătit-o. Vrei REFERENDUM pe bani noștri, tara ai BLOCATO cu răutatea ta FASCISTA. Cine vrei sa vina la REFERENDUM PENSIONARI care ți ai bătut joc de ei și nu le ai semnat sa primească pensia mărită după o viata de munca nu ca tine numai concedii și schiuri sa u părinții nevinovați lor copii care nu și au primit alocația mărită din cauza ta. La consultări are dreptate DL TĂRICEANU și DL DRAGNEA la ce sa vina nu are ce sa discute cu tine despre ce, tu de 2 ani de zile îți și ești în campanie electorala pentru tine dar degeaba. La alegeri o sa ei 6% cite case ai furat cu acte false ca și tine. POPONAR NAZIST, HITLERIST consultate cu slugile tale PARTIDULSODOMEI(P. N. L.) si PARTIDUL GOMOREI (ALIANȚĂ U. S. R. cu PLUS) ca noi romani va dam cu buricul în frunte pe consultările tale. Cind plătești impozit pe meditațiile care le ai făcut.

    1. FOARTE CORECT SI CONCRET SUBLINIAT !

      PRAGMATIC : COALITIA PATRIOTICA DIN PARLAMENT ARE DATORIA SA PROPUNA SUSPENDAREA ACTUALULUI VREMELNIC SFIDATOR NAZIST PRINTR-UN REFERENDUM, IAR VIITORUL PRESEDINTE SIGUR VA FI DE PARTEA ROMANILOR, NU A STRAINATATII SI A CELOR FARA DUMNEZEU !

      CUM SA CREASCA NATALITATEA IN ROMANIA CU ACEST REPREZENTANT AL SODOMEI SI GOMOREI, CUM BINE SPUNETI ,ACEST PROPOVADUITOR AL AVORTULUI ANTICRESTIN, IMPOTRIVA BISERICII NOASTRE NATIONALE !!! 

      Nu e deloc vremelnic. Iohannis intră în istoria României, alături de Ceaușescu, Băsescu, Bibescu, cizmari, marinari, escroci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb