Contabilă din Buzău, reţinută pentru delapidare

ANA FELEA
Miscellanea / 14 ianuarie 2022

Contabilă din Buzău, reţinută pentru delapidare

O contabilă din Buzău a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de de delapidare şi fals intelectual. Femeia este angajată a primăriei comunei Padina, iar probele adunte de anchetatori au arătat că aceasta îşi însuşea sume mari din banii administraţiei locale. Într-un singur an, contabila ar fi sustras peste 245 000 lei, bani pe care i-a trecut în propriul buzunar.

"Ieri, 13 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie domiciliară la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare.Activitatea s-a desfăşurat în baza mandatului emis de Judecătoria Pogoanele.Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245. 524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată", se arată în comunictul trimis de IPJ Buzău .

Modalităţile pe care le folosea contabila pentru a sustrage banii au fost diferite. În unele luni, femeia încasa de două ori salariul: o dată pe card, a doua oară îi ridica de la casierie. Alteori, îşi vira sume din banii primăriei, în propriul cont sub pretextul unor zile de concediu neefectuate, deşi în realitatea avea zilele de concediu deja luate. Nu în ultimul rând, cu cardul de combustibil al unităţii administrativ-teritoriale îşi alimentau maşinile mai mulţi membri ai familiei sale.

"Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri!, spun poliţiştii.

În baza mandatului de aducere emis, femeia a fost condusă la Poliţie în vederea audierii.Bănuita a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb