Contestaţia SIF5 - pe rolul Curţii de Apel Bucureşti

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 7 august 2019

Contestaţia SIF5 - pe rolul Curţii de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Craiova a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel

Bucureşti, în procesul în care SIF Oltenia (SIF5) cere suspendarea deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), prin care supraveghetorul pieţei a obligat SIF-ul din Craiova să convoace acţionarii până la data de 2 august şi să asigure desfăşurarea AGA până cel târziu la data de 2 septembrie, informează societatea printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre cererea înaintată de SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), pentru revocarea a patru administratori ai SIF5, printre care şi Tudor Ciurezu care ar urma ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia, cerere pe care Consiliul de Administaţie al SIF5 a respins­o la finele săptămânii trecute, pentru a treia oară.

Războiul dintre SIF-uri a demarat când SIF1 şi SIF4 au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.

Administratorii SIF Oltenia au convocat acţionarii pentru data de 9 mai, când a fost aprobată modificarea actului constitutiv al SIF5, printre cele mai importante decizii luate fiind înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu pu­teri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Atunci, Tudor Ciurezu a susţinut că, în realitate, SIF1 şi SIF4 controlează circa 28% din SIF Oltenia, peste pragul legal de 5%, incluzând în grup şi o serie de fonduri închise de investiţii, concertare care însă nu a fost confirmată de ASF.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este in avantajul lui Ciurezu. Dar ASF trebuie sa faca ceva. Sunt in piata de la inceputuri iar o situatie ca asta n-am mai vazut. Sa nu pui in aplicare o decizie a ASF?. O aberatie cu votul in CA. Cei patru administratori propusi pentru revocare doar nu sunt chiar atat de prosti sa-si voteze singuri revocarea. Cu toate acestea cred ca sunt constienti ca in curand nu vor mai avea de-a face cu piata de capital!

    1. E doar o lupta intre 2 grupuri mafiote pentru a pune mana pe activele SIF5. Din pacate, ASF e cu arme si bagaje in slujba grupului infractional condus de Dragoi. Nu se mai poate vorbi de nici o piata de capital, ci doar de o jungla in care hotul mai puternic invinge, iar victime sunt ca de obicei micii actionari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb