CONTESTAŢII ÎN CONTEXTUL DESFIINŢĂRII RASDAQ Un acţionar "Vranlact" cere ANEVAR un punct de vedere asupa evaluării companiei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 septembrie 2015

Un acţionar al "Vranlact" Focşani (INLS) cere ANEVAR un punct de vedere asupra raportului de evaluare emis de către evaluatorul Vasile Vornicoglu asupra societăţii, în vederea delistării, şi măsura în care acesta reflectă situaţia patrimonială a companiei şi valoarea reală a acţiunior companiei, potrivit unei scrisori transmise şi ziarului BURSA.

Totodată, acţionarul Brutus Olariu cere Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) suspendarea procedurii de delistare a companiei "Vranlact" Focşani.

Scrisoarea este transmisă de acţionar şi către DNA şi DIICOT.

Acţionarul scrie în motivarea cererilor: "Societatea nu şi-a reevaluat activele de la momentul constituirii până astăzi! Valoarea iniţială a capitalului social a fost, din datele pe care le-am găsit pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, de 457.780 lei, capital social ce a fost majorat cu 830.000 lei, la 21.09.2000 (nu ştiu când a avut AGEA prin care s-a realizat majorarea de capital)".

Brutus Olariu mai precizează că valoarea rezultată în urma aplicării a două metode recunoscute de evaluare ar trebui să fie cât de cât apropiată: "Înţeleg, poate greşit, din ultima pagină a raportului de evaluare că aceasta nu a fost aşa, (ceea ce în sine trebuie să ridice un semn de întrebare asupra validităţii valorii rezultate în urma raportului de evaluare făcut de sus numitul expert (n.r. Vasile Vornicoglu). Bănuiesc (poate greşesc, dar greşesc doar pentru că cetăţeanul expert sus numit nu a putut să prezinte, la finalul raportului, rezultatele obţinute de el prin aplicarea celor două metode de evaluare) că metoda bazată pe activul net contabil corectat a fost cea care a dus, în viziunea cetăţeanului expert evaluator sus numit, estimarea de preţ în jos".

Acţionarul mai precizează, citând presa locală, că "Vranlact" a obţinut "acordul-cadru pentru furnizarea produselor lactate pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, din judeţul Vrancea, în perioada 2015 - 2019". Potrivit scrisorii citate, suma se ridică la valoarea de 16,2 milioane lei, fără TVA, adică aproape de 4 milioane de euro".

Brutus Olariu notează că informaţia a apărut la o săptămână după ce a fost predat raportul de evaluare a companiei. Acesta se întreabă: "Oare cum ar fi evaluat societatea dacă ar fi ştiut că jumătate din CA medie aferentă ultimilor 11 ani ar putea fi realizată, cu o probabilitate foarte mare, printr-un singur contract".

Compania "Vranlact" este controlată de Mircea Liviu Jitea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb