Continuă discriminarea minorităţilor naţionale prin geo-blocare

Cristian Trincu
Internaţional / 7 februarie 2018

Iuliu Winkler (Sursa foto: Facebook)

Iuliu Winkler (Sursa foto: Facebook)

Regulamentul UE care abordează geo-blocarea şi alte forme de discriminare bazate pe cetăţenia, naţionalitatea, domiciliul sau sediul clienţilor, din păcate, nu rezolvă accesul nediscriminatoriu pe piaţa unică la serviciile audio-vizuale, cetăţenii europeni aparţinând minorităţilor naţionale sau lingvistice rămânând cei mai afectaţi, susţine deputatul european Iuliu Winkler.

Geoblocarea este o practică discriminatorie care îi împiedică pe clienţii online să acceseze şi să achiziţioneze produse sau servicii de pe un site bazat într-un alt stat membru.

Europarlamentarul UDMR a afirmat într-o declaraţie scrisă: "Punând în aplicare în mod eficient piaţa unică, nu numai pentru bunuri, ci şi pentru servicii, comerţ digital, capital şi energie, putem crea 4 milioane de noi locuri de muncă pentru cetăţenii noştri, adăugând în acelaşi timp aproximativ 1,5 miliarde de euro economiei UE. Chiar dacă este un pas în direcţia cea bună, propunerea este imperfectă, având în vedere că nu abordează toate formele de discriminare, în special conţinutul protejat de drepturi de autor. Acestea includ transmisii de filme, televiziune, muzică sau cărţi electronice. Văd o legătură aici cu situaţia cu adevărat îngrijorătoare a aproape 50 de milioane de oameni, acei cetăţeni aparţinând minorităţilor etnice şi lingvistice din Europa, care continuă să fie afectaţi de astfel de practici discriminatorii", potrivit comunicatului remis Redacţiei.

Potrivit acestuia, nici după aplicarea noului regulament, cetăţenii europeni care aparţin minorităţilor naţionale sau lingvistice dintr-un stat membru nu vor avea acces la anumite transmisii culturale sau sportive în limba maternă difuzate în ţările vecine pentru că prezentul regulament menţine caracterul discriminatoriu al furnizării de acces pe baza licenţelor teritoriale exclusive.

Winkler a mai arătat in declaraţia sa: "Exact aceşti cetăţeni sunt semnatarii iniţiativei Minority SafePack, care abordează discriminarea bazată pe etnie. Geo-blocarea conţinutului protejat prin drepturi de autor este o discriminare majoră, iar PE are obligaţia să audă şi vocea cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi să rezolve acest neajuns".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb