Contopirea i-a mai adus lui Becali şase luni de închisoare

D.N.
Sport / 28 iunie 2013

Tribunalul Bucureşti a decis să-i adauge lui Gigi Becali un spor de şase luni de închisoare după ce a judecat contopirea celor două pedepse de câte trei ani puşcărie dictate anterior. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Dacă avocaţii apărării sperau la o eliberare de ultim moment, în final finanţatorul Stelei nu poate decât să constate că are de ispăşit o condamnare de trei ani şi şase luni de închisoare.

Înainte de a intra în sala de judecată, avocatul Bogdan Vlad a susţinut că instanţa nu are fundament legal pentru care să-i aplice lui Becali un spor de pedeapsă, chiar dacă acesta are trei condamnări, argumentul invocat fiind acela că judecătorii din dosarul sechestrării au coborât pedeapsa cu mult sub minimum prevăzut de lege. În acest context, Bogdan Vlad a arătat limitele de pedeapsă erau între 7 şi 15 ani de închisoare, iar judecătorii l-au condamnat pe Becali la 3 ani cu suspendare. În schimb procurorul i-a explicat judecătorului că Becali a săvârşit fapte reprobabile, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.Astfel, procurorul a arătat că Becali a săvârşit o pluralitate de infracţiuni, iar din toate cele săvârşite pentru şapte dintre ele a fost găsit vinovat şi condamnat în cele trei dosare penale.Reprezentantul DNA a mai arătat că faptele finanţatorului Stelei au avut un grad ridicat de pericol şi au fost comise de acesta alături de un anturaj infracţional. Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.

Pe 19 iunie, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 27 iunie judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali şi a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat, avocaţii apărării uitând să aducă aceste înscrisuri. Deranjat de situaţie latifundiarul i-a cerut vărului său Virgil Becali să îi angajeze avocaţi care să ştie ce acte le trebuie la dosar. În 21 iunie, reprezentanţii avocatului Bogdan Vlad au anunţat că acesta şi Pavel Abraham îl vor apăra pe Gigi Becali în procesele legate de întreruperea executării pedepsei şi de contopire a pedepselor, după ce finanţatorul Stelei a renunţat la serviciile lui Bogdan Bărbuceanu şi ale Mihaelei Olaru.

În 11 februarie 2013, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina. Pe 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Pe 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb