Controverse în USL pe tema coabitării

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2013

Crin Antonescu apreciază că USL nu a beneficiat de pe urma coabitării.

Crin Antonescu apreciază că USL nu a beneficiat de pe urma coabitării.

Coabitarea dintre preşedinte şi premier rămâne în continuare o problemă majoră pentru USL. După o lungă tăcere, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a abordat acest subiect delicat exact când premierul a plecat în vacanţă.

Crin Antonescu consideră că pactul de coabitare i-a adus beneficii doar lui Traian Băsescu, apreciind că preşedintele a fost "legitimat" şi "reîncărcat" de acest document, iar acum a trecut la ofensivă faţă de premierul Victor Ponta: "Eu ştiam ce se va întâmpla, de aceea nu sunt surprins de evoluţia lucrurilor. Eu cred că această aşa-zisă coabitare nu a adus niciun plus pentru România. Ea a adus câştiguri de natură politică, internă, pe spaţiu mic ca de obicei, dar câştiguri exclusiv lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. (...) Traian Băsescu a fost reîncărcat de coabitare, a fost relegitimat. Coabitarea nu i-a dat nimic, în ciuda aparenţelor, lui Victor Ponta. Ce să-i dea lui Victor Ponta, recunoaştere internaţională ? Păi, un om care a câştigat în fruntea unei coaliţii şi este prim-ministrul unei coaliţii care iese de la urne peste 65% are recunoaştere internaţională, nu are nevoie de niciun pact de coabitare, asta a fost poziţia mea. În aceste zile vedem bine care sunt efectele. Traian Băsescu e cel care a câştigat tot, pentru că pierduse tot, de pe urma coabitării, a fost resuscitat, a fost spălat, pentru cine poate să-l considere curat, nu e cazul meu, şi apropo de timp şi de tactică, vă rog să urmăriţi cum a aşteptat aşa cum suntem şi noi siliţi acum să aşteptăm din punct de vedere tactic referendumul. Cum a aşteptat ca efectele din afara coabitării, din afara trupului său politic să joace, să fie benefice, să lucreze pentru el, după care, la momentul potrivit, adică acum, de o bucată de vreme să treacă la ofensivă". Dincolo de acest discurs, şeful Senatului a ţinut să precizeze că USL este totuşi prea unită pentru ca proiectele alianţei să fie puse în pericol de "toate jocurile, de toate câştigurile temporare ale lui Traian Băsescu".

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că era obligatorie coabitarea între preşedinte şi premier, aceasta având efecte pozitive în economie, el apreciind totodată că, prin acţiunile sale, Traian Băsescu încearcă să oblige USL să-l suspende din nou, dar nu se va întâmpla acest lucru: "Pactul de coabitare este obligatoriu în absolut orice stat în care democraţia este forma de guvernare, pentru că atunci când ai un preşedinte ales, un şef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi. Din păcate, vorbim de Traian Băsescu, care şi-a făcut şi partid, care a fost permanent implicat în luptele politice, de aici cele două suspendări ale sale. Era obligatoriu pentru ca România să aibă stabilitate politică, să aibă stabilitate economică, să putem să devenim credibili pentru partenerii externi, să atragem fonduri europene, să atragem investiţii, era obligatorie această coabitare şi la nivel formal, oficializată prin acel pact semnat de către cei doi". Unitatea de monolit USL, clamată de mai toţi liderii PNL şi PSD, pare să sufere mici fisuri atunci când în discuţie este adusă coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 1:Nu acum e Ponta plecat ,{adevarat }Basescu acum s-a dezlantuit .COABITARE =CASTIG ? Noi am pierdut ,structuriliiiii lucreaza ! vezi Bechtel !Stabilitate politica pentru Base ,INVESTITORIIIIIIII...,nu se vad .

    Premierul PONTA si marele vorbitor de cuvant Catalin Ivan sunt niste "visatori" si in total "aerieni" fata de ce se intampla in tara aceasta.( un sondaj personal ,60 % confirma acest lucru). Nu este permis ca un astfel de partid ,prin reprezentanti sai sa-si dezamageasca in halul acesta electoratul. Cum poti tu vorbitorul de cuvant d-le Ivan sa ignori o persoana ,in cazul de fata Basescu zis presedinte care vine cu tot felul de tertipe,minciuni, si care pur si simplu cauta sa ne ignore pe noi ce-i care vam votat Nu vedeti ce se intampla in ultimul timp. Cu cata non salanta vine la TV si cauta sa ne explice tot felul de minciuni.. ..de exemplu cazul recent de privatizarea CFR marfa..D-le Ponta si d-le vorbitor Ivan poate ca pe dvs nu va deranjeaza ca aveti FUNCTII bine platite, dar pe mine ma deranjeaza de aproape ca ajungi sa faci o comotie cand vorbeste acest om. Nu uitati ca vin alegerile si s-ar putea sa pierdeti mult ,chiar f.mult in fata electoratului...Ca vorba cu ce-i cu care am discutat nici pe celalalt plan economic etc nu stati deloc bine .Totul ce se intampla in economie este din simpla inertie si cu ajutorul lui D-zeu. Asa ca lasati-o balta cu laudele si MAREA COABITARE pe care o sustineti. Uitativa si la alte TARI din jur...Ar mai fi multe de aratat dar nu e momentul si spatiu adecvat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb